Degryse schokt: "Anderlecht moet hem uitlenen"

Degryse schokt:
Maandag 24 juli 2017 - 06:22   I   door Redactie

De competitie moet eigenlijk nog beginnen. Anderlecht speelde zaterdagavond de Supercup tegen Zulte Waregem of Marc Degryse ziet al een probleem.

"Eén ding viel weer op: Nicolae Stanciu trok de lijn van afgelopen seizoen gewoon door. Dat kan een probleem worden", weet Degryse in Het Laatste Nieuws. "Veel excuses heeft hij niet meer. Stanciu maakte de hele voorbereiding mee. Van aanpassingsproblemen kan er ondertussen geen sprake meer zijn."

"En hij kreeg in de Supercup zijn kans op zijn favoriete positie, terwijl er op het drukbezette middenveld van Anderlecht toch heel andere kandidaten zijn om die plaats in te nemen. Maar overtuigen deed de Roemeen andermaal niet. Hij voetbalt onrustig. Lijdt onnodig balverliezen."

"In het Engels hebben ze daar een heel mooie uitdrukking voor: 'unforced errors'. Zonder onder druk te staan speelt Stanciu de bal vaak kwijt. Het was bij momenten echt storend. Niet alleen voor de neutrale kijker. Zelfs voor zijn ploegmaats."

"Stanciu is een zorgenkind. Anderlecht betaalde 10 miljoen euro, maar op deze manier zal daar niet veel meer van overschieten. Ik vraag me zelfs luidop af of Anderlecht niet stilaan moet beginnen denken aan een uitleenbeurt."

TAGS  I  anderlecht  I   stanciu

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024