Na stuntzege tegen Standard heeft KV Mechelen nog meer uitstekend nieuws

Na stuntzege tegen Standard heeft KV Mechelen nog meer uitstekend nieuws
Dinsdag 22 november 2016 - 14:21   I  

Het zag er een tijdje slecht uit toen trainer Aleksandar Jankovic opeens naar Standard vertrok, maar KV Mechelen doet het lang niet slecht. Met trainer Yannick Ferrera werd er afgelopen weekend nog knap gewonnen van het Standard van Jankovic.

Er is nog meer goed nieuws. KV Mechelen heeft nog nooit zoveel toeschouwers mogen ontvangen als dit seizoen sinds de terugkeer naar eerste klasse in 2007-2008. Gemiddeld zijn er zo'n 11.950 toeschouwers per wedstrijd, een stijging van 1.706. Het record was 15.136 tegen Club Brugge op de openingsspeeldag.

“Tegenover vorig seizoen kunnen we rekenen op een stijging van zo'n twintig procent. We zijn absoluut tevreden met deze cijfers”, reageert algemeen manager Marc Faes bij Gazet van Antwerpen. “Ook op commercieel vlak werpt het nieuwe stadion zijn vruchten af, want boekten we zelfs een groei van 30 procent. Er kwamen een pak partners bij en we sloten heel wat langetermijncontracten af. Al onze skyboxen zitten ook vol. De operationele kosten van ons stadion liggen nu natuurlijk hoger, maar die worden zeker gedekt.”

Opvallend is wel dat Mechelen nu al zoveel toeschouwers heeft, terwijl de resultaten nog groeimarge hebben. “Het is inderdaad straf dat er al zo veel volk komt, zelfs al staan we niet in de top zes. Er is absoluut nog ruimte voor groei. Als we een keer Play-off 1 halen, krijgen we een herhaling van het bekerfinale-scenario in 2009, toen we met 20.000 man naar de Heizel trokken. Zo'n sportieve uitschieter geeft een enorme boost. Dat zag je toen aan de verkochte abonnementen (9.499 stuks, red.). Dankzij een sterke campagne zitten we nu toch ook weer aan 9.000 stuks.”

"Stuntzeges zoals tegen AA Gent en Standard zijn alvast ideaal, daarmee doen we aan extra klantenbinding. Ik heb tijdens die matchen weer enorme positieve commentaren gekregen, over de sfeer, over de tribunes. Elke keer willen er ook massa's nieuwsgierige investeerders een kijkje komen nemen.”

TAGS  I  KV Mechelen  I   Marc Faes

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024