Waasland-Beveren heeft uitstekend nieuws en doet grootse plannen uit de doeken

Waasland-Beveren heeft uitstekend nieuws en doet grootse plannen uit de doeken
Donderdag 01 december 2016 - 19:33   I  

Sportief gaat het voor Waasland-Beveren nog met ups en downs, maar toch gaat het goed met de club. Vandaag kwam het met uitstekend nieuws naar buiten.

Enkele jaren geleden zat de club nog in de penarie met grote geldproblemen. Nu is er vroeger dan gepland een winst van 1 miljoen euro geboekt. "Onze raad van bestuur is 2,5 jaar geleden gewijzigd na de vaststelling van desastreuze cijfers", vertelt financieel directeur Olivier Swolfs aan Sporza. "De club verkeerde in zwaar weer, want er was een operationeel jaarverlies van 2,52 miljoen euro. Sympathisanten van de club wisten dat het nieuwe bestuur drie jaar vroeg om het herstelplan te realiseren.Nu blijkt dat het financiële beleid dat gevoerd werd ervoor gezorgd heeft dat de club sneller dan gepland een geconsolideerde winst van 1.035.702 euro heeft geboekt."

"Enerzijds saneren en langs de andere kant bouwen aan een nieuwe strategie voor deze club was geen sinecure. Nu er operationeel winst wordt gemaakt, gaan we de ingeslagen financiële weg verder bewandelen. Onze club zal het eigen vermogen nog versterken, zodat de verliezen uit het verleden volledig weggewerkt kunnen worden. Naast de broodnodige saneringen investeerde Waasland-Beveren tegelijkertijd in spelerswaarde. Je kunt geen sportieve stappen zetten als je geen transfers realiseert. Vandaag telt W-B slechts twee huurspelers van zijn 30 contractspelers. Dit is toch een kentering met het verleden toen men ons verweet een huurlingenleger te zijn."

Waasland-Beveren heeft nog heel wat plannen. Zo wil het werk maken van een gemoderniseerd stadion. "Nu we financieel gezond zijn, is de tijd rijp om een meerjarenplan te maken. Minstens tien clubs in 1A of in 1B hebben in de jongste drie jaar een forse investeringsinjectie gekregen. De werkingsmiddelen gaan pijlsnel omhoog en de stadions worden gemoderniseerd. De bouwkoorts zal ook bij ons toeslaan. De raad van bestuur wil een rendabele familiale voetbalclub runnen die sportief kan meedraaien in de middenmoot van de Jupiler Pro League. We hebben forse financiële stappen gezet, maar op sportief en infrastructureel vlak zijn er nog een pak uitdagingen. Op dat vlak moeten we een tandje bijsteken, ons werk is dus niet af."

TAGS  I  Waasland-Beveren  I   Olivier Swolfs

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024