Eden Hazard: De bescheiden Belgische wereldster

Eden Hazard: De bescheiden Belgische wereldster
Donderdag 02 november 2017 - 16:19   I   door Redactie

Iedereen kent Eden Hazard. De aanvoerder van de Belgische nationale ploeg. De ster van Chelsea FC, de kampioen van Engeland. Een speler die bepalend is met zijn enorme lichtvoetigheid, explosieve snelheid en verfijnde techniek. Hazard is de baas over de bal.

Hij creëert, scoort en entertaint. Een briljante speler die zeer geliefd is bij zijn fans; het gezicht van de Nike Flyknit voetbalschoenen. Een speler die elke dag keihard traint in het Chelsea pak. Door velen gezien als één van de beste voetballers ter wereld. Toch wil de bescheiden Hazard meer. Hij wil meer prijzen. Hij wil nog beter worden. Hij wil alles winnen. De wereldbeker en de Europese beker, in het nationale elftal van België, en de Champions League met Chelsea. Hazard’s honger is nog lang niet gestild. En als hij deze prijzen heeft gewonnen? Dan wilt hij vast meer. Maar waar komt deze sterke ambitie en drang vandaan? Die vastberadenheid om de beste te zijn? Hier volgt het verhaal van Eden Michael Hazard.

Het begin
De carrière van Hazard begon bij de Belgische voetbalclub Royal Stade Brainois. Daarna vertrok hij op tienjarige leeftijd naar AFC Tubize, een grotere club met een betere accommodatie. Daar leerde hij op het kunstgras het voetbal en ontwikkelde hij zijn techniek. Hazard werd al gauw opgemerkt door scouts. Hazard had de keuze tussen Anderlecht en Lille OSC. Het programma van de Franse club trok hem het meeste aan en Hazard nam de grote stap om te vertrekken naar Lille OSC. Weg van zijn ouders op veertienjarige leeftijd. Voor het eerste moest hij alleen slapen en alleen wakker worden. Hazard werd zo op vroege leeftijd al volwassen. ‘Bij Tubize leerde ik het voetbal, bij Lille leerde ik het leven’ dat zijn de woorden van Hazard over zijn periode bij Lille. Hij heeft veel vrienden gemaakt bij Lille en veel geleerd. Zo leerde hij om iedereen te respecteren, hij begon te voetballen met betere spelers om zich heen en werd gecoacht door zeer kundige trainers. Hazard ontwikkelde zich hier verder als speler en persoon.

Openbaring in Frankrijk
Hazard doorliep zeven jaar lang de jeugdopleiding. Van onder 18 naar de reserves, om uiteindelijk door te breken in het eerste elftal. Hier speelde hij ongeveer 150 wedstrijden en maakte hij naam voor zichzelf. Een intelligente speler met een indrukwekkende dribbel en scorend vermogen. Twee jaar op rij werd hij verkozen tot talent van het jaar in Frankrijk. Zowel in het seizoen 2008/2009 als 2009/2010. In 2008 maakte Hazard zijn debuut voor het Belgische elftal. In 2011 werd hij kampioen en won hij de Franse beker. Dit jaar werd Hazard verkozen tot speler van het jaar. Zijn opvallend goede prestaties zorgden ook voor een sponsorcontract met het grote sportmerk Nike. Hazard begon een ster te worden. Hij was klaar voor de volgende stap, hij was de Ligue 1 ontgroeid. In de zomer van 2012 betaalde Chelsea 40 miljoen euro om Hazard naar Stamford Bridge te halen. Op Twitter bevestigde Hazard de transfer. Een nieuw hoofdstuk was aangebroken.

De ster bij Chelsea
Hazard was meteen belangrijk voor Chelsea. Zijn droom was uitgekomen. Spelen voor een Europese topclub. Het dragen van het stijlvolle Chelsea Nike trainingspak. Het merk dat hem al onder contract heeft staan heeft dit jaar een paar mooie edities ontworpen. De pakken zijn kleurrijk net als het spel van Hazard. Gemaakt voor zijn spel, gemaakt voor snelheid. Te bewonderen in de Sportshowroom met een wit, blauw en turquoise ontwerp. De Nike aeroswift technologie combineert de vrijheid van beweging met het ventileren van de lucht. De toelopende pasvorm bij de enkels geeft Hazard de ruimte om al zijn dribbels gemakkelijk in te zetten. Regent het? Dan voert het Nike Dri-Fit het water gemakkelijk af, zodat je droog blijft. Het complex, de kwaliteitskleding en de topspelers zorgen er mede voor dat Hazard zich snel kan aanpassen. “De stad is chill”, zegt Hazard. “Het stadion is immens en elke wedstrijd is er een grote wedstrijd in Engeland.” Al snel werd Hazard een publiekslieveling. In het seizoen 2012/2013 won Hazard in het Chelsea shirt de Europa League en de League Cup. Zijn eerste Europese succes werd een feit. In het jaar 2014/2015 en 2016/2017 werd hij met Chelsea landskampioen. In het laatste jaar was hij op dreef. Prachtige assists, flitsende acties en fenomenale goals maakte Hazard heel bepalend in het kampioenschap. Dit gaf hem de status van een internationale topspeler. Hazard leeft nu elke dag in de spotlights, hij is een van de meest ‘trending’ voetballers van dit moment. Hij wordt gezien als één van de kanshebbers voor toekomstig winnaar van de gouden bal. Hazard is nog lang niet klaar. Ijverig traint hij elke dag in het Chelsea trainingspak, met één doel voor ogen: de beste speler ter wereld worden. De potentie heeft hij zeker. De vraag is: gaat het hem lukken? Wij denken dat hij een goede kans maakt, met zijn drive en uitzonderlijke talent beschikt hij over een gouden combinatie.

TAGS  I  Voetbal24

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024