Kums: "Dit had ik nooit verwacht van een club als Anderlecht"

Kums:
Zaterdag 04 november 2017 - 07:21   I   door Redactie

Het draait voor Sven Kums bij Anderlecht niet zoals hij had gehoopt. De middenvelder geeft ook toe dat hij verrast was bij zijn aankomst bij paars-wit.

René Weiler speelde immers niet het voetbal dat hij graag wil spelen. "Ik heb geen beloftes over de spelstijl gekregen", reageert Kums in Het Laatste Nieuws. "Ik ben dus niét voorgelogen, maar ik dacht niet dat een club die zo veel successen geboekt had met een bepaalde manier van voetballen zijn filosofie gewijzigd zou hebben. (denkt na) Dat was wel gebeurd. En met succes - de titel is het bewijs."

"Ik had niet veel duels gezien vorig seizoen", vervolgt Kums. "Ik had wel dingen gehoord, maar... Ach, ik kies niet voor een trainer, wel voor een club. Anderlecht was thuiskomen voor mij, ik ben hier groot geworden. Mede daarom wees ik AA Gent en Club af - naar Brugge gaan, kon ik, gezien mijn verleden, niet maken. (fel) Ik heb géén spijt van mijn beslissing voor Anderlecht."

Onder Weiler ging het niet goed. De Zwitser zette hem zelfs in de tribune, plots in de defensie tegen Bayern München (Kums kreeg toen al na 10 minuten rood, red.). "Ik denk niet dat een trainer elke keuze moet verantwoorden, maar... (zwijgt even) Ik zou het misschien anders aangepakt hebben. (snel) Ook al was er wederzijds respect. Voor het overige heb ik geen zin om er op terug te komen. Het is voorbij."

En toen kwam dus Hein Vanhaezebrouck. "Ik was blij met zijn aanstelling", is Kums eerlijk. "Hein is simpelweg een goeie trainer. Hij is gedreven, heeft oog voor de details, is er dag en nacht mee bezig. En zijn visie sluit aan bij die van mij. Dat betekent niet dat een andere denkwijze slechter is, maar hoe Hein naar voetbal kijkt, sluit veel beter aan bij mijn kwaliteiten.

TAGS  I  Kums  I   Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024