"De komst van Marc Coucke is een briljant afleidingsmanoeuvre"

Zondag 28 januari 2018 - 13:02   I  

Over iets meer dan een maand maakt Marc Coucke zijn intrede bij RSC Anderlecht. Volgens columnist Nico Dijkshoorn is dat evenwel niets meer dan een afleidingsmanoeuvre van paars-wit.

"Steeds duidelijker wordt het dat Anderlecht, verborgen in de schaduw, werkt aan een nieuwe filosofie. De komst van Marc Coucke is een briljant afleidingsmanoeuvre", stelt Dijkshoorn in Het Nieuwsblad. "Nu alle ogen zijn gericht op deze halfnaakte volksdanser, zet trainer Hein Vanhaezebrouck in op de hulp van een mental coach. Hij heeft het zelf gezegd."

"Nu zullen er veel mensen zijn die roepen: is dat niet het definitieve failliet van een hoofdcoach, als hij de hulp van een mental coach in moet roepen? Is het dan niet zo dat Hein Vanhaezebrouck eigenlijk zegt: ‘Mij lukt het niet deze groep te motiveren. Ik heb alles geprobeerd. Samen in een wildwaterkano praten over hun jeugd, in een hal 140 patronen verf op het hoofd van de voorzitter schieten, met zijn allen een paard roskammen, steengrillen, puzzeltochten. Niets helpt. Het wordt tijd voor een professional.’"

Volgens Dijkshoorn is er ook een groot verschil tussen de Vanhaezebrouck voor de camera en de Vanhaezebrouck achter de schermen. "Hein Vanhaezebrouck probeert van Anderlecht juist een kwetsbare en gevoelige club te maken. Een club waar af en toe eens mag worden gehuild als er een cornervlag in tweeën breekt. Er is een groot verschil tussen de Hein Vanhaezebrouck die wij in de krant lezen of op televisie zien en de Hein Vanhaezebrouck achter de schermen."

Poll: Ben jij blij met Coucke als nieuwe voorzitter?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Coucke  I   Anderlecht  I   Dijkshoorn

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024