Vande Walle: "Hij is de beste doelman in België"

Vande Walle:
Vrijdag 02 februari 2018 - 14:30   I   door Redactie

Volgende week is er het gala van de Gouden Schoen. Volgens ex-doelman Philippe Vande Walle is een verrassende naam de favoriet.

“Doe mij maar Nicolas Penneteau", verwijst Vande Walle naar de keeper van Charleroi tegenover HLN. "Naar mijn mening is hij de meest regelmatige van alle doelmannen in de hoogste voetbalklasse. Zijn aandeel in het succes van Charleroi valt niet te onderschatten. Penneteau is op zijn 36ste misschien niet de meest in het oog springende doelman, maar hij blinkt wel uit in soberheid en efficiëntie."

"Ook in de lucht is hij sterk en dat is een voordeel voor elke keeper. De verdedigers voelen zich zo op hun gemak en dat kan een team alleen maar vooruit helpen.” 

AA Gent-doelman Lovre Kalinic plaatste hij op twee. “Ik zou hem op twee zetten. Hij begon ijzersterk bij Gent, maar daarna ging hij van een zeer goede doelman naar een goede doelman. Een beetje die hoogtes en laagtes, waarop ik in het begin doelde. Toch moet ik toegeven dat hij in zijn beginperiode fameus indruk heeft gemaakt

Poll: Vind jij Penneteau de beste doelman van België?

TAGS  I  Kalinic  I   AA Gent  I   Penneteau  I   Charleroi  I   Vande Walle

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024