Mist Standard sterkhouder Carcela voor cruciale wedstrijd tegen Mechelen?

Mist Standard sterkhouder Carcela voor cruciale wedstrijd tegen Mechelen?
Dinsdag 27 februari 2018 - 10:14   I  

Standard staat voor twee cruciale weken. Haalt het Play-Off I of niet? Het zou doodzonde zijn als de ploeg uit Luik alweer naast de top 6 zou vallen. Dat is de voorbije seizoenen veel te vaak gebeurd. Het gelijkspel tegen Club Brugge heeft alvast een stevige knauw gegeven aan de Luikse ambities.

Een speler die barst van de ambitie is Mehdi Carcela. De kleine dribbelaar kwam in het slot van de transferperiode de Luikse rangen versterken en bleek al snel een gigantische meerwaarde te zijn voor de mannen van Sa Pinto. Hij is nu dan ook al niet meer weg te denken uit de basiself van Standard.

Tegen Club Brugge speelde hij een zéér sterke wedstrijd. Jordy Clasie had zijn handen vol met de explosieve middenvelder, die de Nederlanders telkens te snel af was. Met zijn doelpunt zette hij de thuisploeg trouwens op voorsprong, maar de leider kwam nog terug en nam zo een puntje mee uit Sclessin.

Blessure

De wedstrijd volmaken lukte niet voor Carcela. Hij greep naar de achterkant van de dij en Sa Pinto nam geen enkel risico. Hij haalde de chouchou van het publiek naar de kant voor Djenepo in minuut 88. Uiteraard bezorgd om zijn sterspeler, die nu niet mag uitvallen in volle race voor Play-Off I.

Gisteren liet Carcela een scan maken en de Luikenaars konden alvast, voorzichtig, opgelucht ademhalen. Er was geen scheur of verreking te zien, maar wel een kleine contractuur. Enkele dagen rust zal de dribbelaar normaal gezien wel deugd doen. Normaal gezien zou hij binnen enkele dagen de trainingen kunnen hervatten. Dat schrijft La Capitale.

Cruciale wedstrijd

Carcela nu moeten missen zou alvast een ramp zijn. Standard speelt zaterdag een cruciale wedstrijd tegen KV Mechelen, dat zelf vol aan de bak moet voor het behoud. Een wedstrijd met veel belang dus voor beide ploegen. Standard heeft naast de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen ook nog een lastige verplaatsing naar Oostende voor de boeg. Het staat momenteel op één punt van KV Kortrijk, de zesde in de stand.

Poll: Haalt Standard Play-Off I?

TAGS  I  Carcela  I   Standard  I   KV Mechelen

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024