Pro League neemt beslissing over videoref bij Zulte Waregem-Anderlecht

Pro League neemt beslissing over videoref bij Zulte Waregem-Anderlecht
Dinsdag 27 februari 2018 - 10:48   I  

Het was best opvallend gisteren: de oproep van Peter Vandenbempt om bij de laatste twee speeldagen van KV Mechelen en Eupen een videoref te plaatsen. De belangen zijn volgens hem veel te groot en het zou een pak eerlijker zijn als de videoref de scheidsrechters komt ondersteunen.

Gisteren ging Peter Vandenbempt met een welbepaalde vraag naar Extra Time, waar ook Marc Coucke te gast was. De voorzitter van Anderlecht zal nog één keer mogen genieten van de videoref, namelijk dit weekend tijdens Zulte Waregem-Anderlecht. Dat stond reeds zo geprogrammeerd.

Vandenbempt vroeg echter of Coucke het niet zag zitten om die videoref af te staan, want de wedstrijden van Mechelen en Eupen zijn nu veel belangrijker volgens de stem van de radio. Coucke zelf wist niet goed wat te antwoorden, maar hij kon best leven met die redenering.

Pro League beslist

De Pro League, en dus niet de clubs, hebben echter de finale beslissing en CEO Pierre François is in Het Belang van Limburg dan ook duidelijk. “Aan de wedstrijd Zulte Waregem - Anderlecht van komend weekend kunnen we niet raken. We passen consequent het reglement toe. Iedere club moet het bezoek van een videoref hebben gehad in drie thuis- en drie uitwedstrijden. Ook KV Mechelen - Waasland-Beveren van speeldag 30 wordt gehandhaafd. Maar we hebben wel een bijkomende vraag gericht aan het Referee Department. 

Anderlecht en Zulte Waregem zullen dus beide kunnen genieten van de aanwezigheid van de videoref. Op de laatste speeldag zal de Pro League er dan wel alles aan doen om zowel bij KV Mechelen-Waasland-Beveren (reeds voorzien) als Eupen-Moeskroen een videoref te plaatsen.

Poll: Wie degradeert?

TAGS  I  Eupen  I   KV Mechelen  I   Anderlecht  I   Zulte Waregem

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024