Proto over Standard-speler Carcela: "Niet gelukkig"

Proto over Standard-speler Carcela:
Dinsdag 27 februari 2018 - 20:35   I  

Mehdi Carcela speelt momenteel de pannen van het dak van Sclessin. Hij is een gesel voor elke defensie in de Jupiler Pro League en blijft met zijn flitsen en versnellingen een streling voor het oog. In België lukt het wel voor de kleine Marokkaan, maar buitenlandse avonturen zijn een minder groot succes.

Ook zijn Grieks avontuur bij Olympiakos was geen groot succes. Nochtans lopen daar met Silvio Prooto, Björn Engels en Vadis Odjidja heel wat ex-spelers uit de Belgische competitie. Zij aarden daar overigens wel heel goed, maar Silvio Proto denkt te weten waarom het voor Carcela niet lukte in het zonnige Griekenland.

“Hij was hier niet gelukkig. De andere Belgen voelden zich hier goed, maar iedereen zit anders in elkaar. Dichter bij Luik en zijn familie zal het Mehdi beter afgaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij er in België weer zal staan. Hij is zijn kwaliteiten zeker niet verloren en kan nog altijd een match voor je winnen', aldus Proto in Het Nieuwsblad.

Standard, zijn thuis

Een terugkeer naar Standard was dan ook thuiskomen voor Carcela. Dicht bij zijn familie en bij de club van zijn hart. Want dat is Standard wel degelijk. Hij voelt zich er thuis, dat zie je aan de manier waarop hij dat veld oploopt van Sclessin. Voor Carcela een heilige grasmat.

Carcela is dan ook maar al tevreden dat Standard een aankoopoptie heeft afgedwongen. Op die manier kunnen ook de fans van Standard overigens volgend seizoen nog genieten van zijn kunnen. De kans dat Carcela blijft is namelijk erg groot. Hij lijkt alvast zijn zinnen hebben gezet op een verlengd verblijf, al zou het halen van Europees voetbal de absolute trigger zijn.

Blijft hij ook?

"En het buitenland? Dat hoeft niet meer zo nodig. Je weet nooit hoe het loopt, maar ik ben van plan in Luik te blijven. Deze club zit in mijn bloed", aldus Carcela in Het Nieuwsblad. Stap per stap dus voor de kleine dribbelaar. Te beginnen dit weekend tegen KV Mechelen.

Een belangrijke partij voor beide ploegen. Normaal gezien raakt Carcela fit, want hij sukkelde na de partij tegen Club Brugge aan de achterkant van de dij. Normaal gezien geen probleem. Hopelijk voor Standard geen probleem, want dit Standard kan een goede Carcela best gebruiken.

Poll: Blijft Carcela bij Standard?

TAGS  I  Standard  I   Carcela

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024