Real Madrid bakt er niet veel van tegen Espanyol en verliest

Dinsdag 27 februari 2018 - 21:50   I

Real Madrid mocht vanavond op bezoek bij Espanyol, zonder Cristiano Ronaldo. De Portugees kreeg rust van Zidane met het oog op de return in de Champions League. Ronaldo kon dan ook niet voorkomen dat Real 1-0 verloor en zo de voeling dreigt te missen met stadsrivaal Atlético.

Het was wel wat een gehavend elftal dat Zidane tussen de lijnen moest zetten. Geen Ronaldo dus, maar ook geen Modric en Marcelo. Bovendien zat ook Benzema op de bank, waardoor er voorin wel wat scorend vermogen ontbrak.

En dat werd duidelijk tijdens de wedstrijd. Tijdens de eerste helft kreeg Real Madrid wel de meeste kansen, maar kon Espanyol regelmatig haar voet naast die van Los Blancos zetten. Scoren lukte echter niet voor beide ploegen, waardoor het maar in de tweede helft moest gebeuren.

Die was wel minder dan de eerste helft. Real Madrid gaf het balbezit wat weg en ook de kansen waren minder frequent. Zidane probeerde Benzema te brengen voor Isco en wat later mochten ook Ceballos en Mayoral het proberen, maar dat bracht geen doelpunten op.

Een doelpunt viel uiteindelijk zelfs aan de overkant . De thuisploeg kwam opzetten en in de slotminuten kon Gerard zelfs nog scoren. Real Madrid verliest zo, waardoor Atlético (morgen tegen Leganes) drie punten verder kan uitlopen.

Poll: Kan Real Madrid nog tweede worden?