Vervalsing in degradatiestrijd? "Ze krijgen de wedstrijd cadeau"

Vervalsing in degradatiestrijd?
Woensdag 28 februari 2018 - 07:43   I   door Redactie

Gazet van Antwerpen deed een rondvraag over de kansen van KV Mechelen op het behoud. Op twee speeldagen van het einde staat Malinwa laatste. KVM telt wel evenveel punten als Eupen, alleen heeft de concurrenten meer doelpunten gemaakt. Op basis daarvan staat KVM dan ook laatste.

Cadeau

Ex-speler Jeroen Mellemans, die de laatste promotie naar eerste klasse nog meemaakte, gelooft er niet meer in. Hij vreest dat het niet helemaal proper zal verlopen. “Uit de grond van mijn hart hoop ik dat KV Mechelen het haalt, maar het is geen fiftyfifty meer. Eupen beschikt op dit moment over de beste papieren", ziet Mellemans het somber in. 

"Het zal de wedstrijd tegen Moeskroen cadeau krijgen, al zie ik KV Mechelen op de laatste speeldag thuis ook wel winnen tegen Waasland-Beveren. De beslissing valt dus komend weekend. KV moet minstens een puntje rapen op Standard en duimen voor Antwerp, dat voor eigen publiek nog vol voor de zege zal gaan tegen Eupen.”

"Degradatie zou een regelrechte ramp zijn"

Aad De Mos, ex-coach van KV Mechelen, bekijkt het positiever in Gazet van Antwerpen. “Het zal kantje boord worden, maar ik geef KV toch het voordeel. De laatste twee speeldagen beloven een zenuwslag te worden. Lekker ouderwets, met het radiootje mee op de bank. Het zal erop aankomen wie het best kan omgaan met de gigantische druk", stelt de Nederlander.

"KV heeft een zwaarder programma, maar omdat het meer ervaring heeft dan Eupen zet ik mijn geld toch in op KV. Een keuze van het hart, want ik hoop echt dat ze het redden. Degradatie zou een regelrechte ramp zijn. Niet alleen voor de club, maar ook voor het Belgische voetbal. Een mooie traditieclub als KV Mechelen hoort gewoon thuis in eerste klasse."

Poll: Denk jij dat de degradatiestrijd eerlijk zal verlopen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Eupen

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024