Degryse over Kompany: "Dat vind ik zo straf"

Degryse over Kompany:
Donderdag 01 maart 2018 - 20:31   I  

Vincent Kompany is opnieuw voetballer. Tegen Arsenal scoorde hij een doelpunt en Vince the Prince was zo blij als een kind. Ook vanavond speelt hij opnieuw, wat dus betekent dat hij fit is. Guardiola blijft dus geloven in Kompany. Hij is en blijft de leider van Manchester City.

Voor de wedstrijd gingen Marc Degryse, Dennis van Wijk en Geert De Vlieger dieper in op de situatie van Kompany. Hij stond er meteen na een nieuwe lange blessure. De Rode Duivel blijft, ondanks zijn leeftijd, keer op keer knokken en dwingt daardoor ontzettend veel respect af.

Degryse vindt het vooral indrukwekkend dat hij meteen na een blessure zo een hoog niveau haalt. Dat vertelde hij in de studio van Play Sports. "Het straffe is dat hij meteen top is na een blessure. Meestal heb je even nodig om terug in dat ritme te komen, maar hij niet. Of hij nu 2 maanden of 3 maanden out is, hij staat er gewoon. Dat vind ik zo straf", aldus Degryse.

Fit voor WK?

De vraag is altijd weer of hij zal vervallen of niet. Geert De Vlieger denkt alvast dat dat zal gebeuren, al merk je dat niet aan de manier waarop hij nu speelt. "Hij zal wel hervallen, maar dat zie je niet aan zijn spel. Als hij speelt dan speelt hij bevrijd en speelt hij goed", aldus De Vlieger.

Voor Martinez zou het alvast een geweldige opsteker zijn. Er werd eigenlijk nog amper rekening gehouden met Vincent Kompany, zeker als basisspeler bij de Rode Duivels. Maar als hij fit is zal hij ook bij België spelen. Een extra wapen erbij dus voor het WK in Rusland.

Poll: Zal Kompany fit zijn voor het WK?

TAGS  I  Kompany  I   Manchester City

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024