Scheidsrechter Vertenten zwaar in de fout tijdens Antwerp-Eupen

Scheidsrechter Vertenten zwaar in de fout tijdens Antwerp-Eupen
Zaterdag 03 maart 2018 - 20:34   I  

Er zit heel wat druk op de wedstrijden vanavond. Vooral de wedstrijden tussen Standard en KV Mechelen en Antwerp en Eupen worden met argusogen gevolgd. Het belang is dan ook zeer groot van die wedstrijden, want degradatie zou dramatisch zijn voor KV Mechelen of Eupen.

Antwerp kwam op voorsprong tegen Eupen na een prima goal van Haroun. Nadien kon Antwerp de score verdubbelen vanop de stip, al was er heel wat te doen rond die fase. Buta rukte op en viel over het been van Valiente. Vertenten wees naar de stip, maar de fout gebeurde ruim een meter buiten de 16.

Roep om videoref

Voor deze situatie waarschuwde Peter Vandenbempt eerder deze week. Hij beklemtoonde het belang van de wedstrijd en vroeg zich dan ook af of er voor de laatste twee wedstrijden van beide ploegen geen videoref moest worden ingeschakeld. Dat gebeurde niet, omdat de planning niet gewijzigd mocht worden. Volgende week zijn er wel videorefs aanwezig.

"Onderaan is het echt een kwestie van leven of dood. Degradatie is een catastrofe, sportief en financieel. En daarom sluit ik me aan bij de oproep van Kristof Liberloo in Het Belang Van Limburg vanmorgen en maak ik er ook graag een dwingende vraag van: zet voor die laatste 2 speeldagen een videoref in", was de oproep van Vandenbempt toen.

Poll: Snapt u dat er geen videoref werd ingeschakeld voor deze duels?

TAGS  I  Antwerp  I   Eupen  I   KV Mechelen  I   Standard

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024