Scheids Vertenten krijgt volle laag van Makélélé: "Dit is onrechtvaardig!"

Scheids Vertenten krijgt volle laag van Makélélé:
Zondag 04 maart 2018 - 12:37   I  

De spanning is te snijden in de Belgische competitie. Dat alles nu nog van details kan afhangen werd gisteren duidelijk. Ploegen sprongen te pas en te onpas over elkaar in een razend tempo. Ook volgende week zal de spanning alweer te snijden zijn, want dan is het alles of niets voor enkele ploegen.

Zo kan Eupen een ultieme poging ondernemen om in eerste klasse te blijven. Al zal het dan wel uit een ander vaatje moeten tappen, want gisteren was het niet goed tegen Antwerp. Offensief was de ploeg van Makélélé gewoon onmondig. De strafschop die Antwerp letterlijk cadeau kreeg heeft ook wel niet geholpen.

Na de wedstrijd was Makélélé dan ook niet te spreken over die fasen. Het is volgens hem niet de eerste keer dat Eupen benadeeld wordt dit seizoen en dat is zeer kwalijk. De belangen zijn daarvoor te hoog. Hij haalde dan ook nog eens aan dat een videoref hier wel op zijn plaats was geweest.

Vertenten kop van jut

Scheidsrechter van dienst was Bart Vertenten, die een strafschop toekende die er absoluut geen was. Buta rukte op en viel over het been van Valiente. Vertenten wees naar de stip, maar de fout gebeurde ruim een meter buiten de 16. Limbombe twijfelde vanop de stip niet.

"Het is nu al de zoveelste keer dat we ons laten afstraffen door scheidsrechterlijke fouten. Ik wil geen excuses zoeken, maar het moment waarop de strafschop valt is heel ongelukkig. Als je weet hoe hard we strijden voor het behoud, dan vind ik echt dat er hier videoassistentie moest zijn", aldus Makélélé volgens Sporza.

"Ik aanvaard zijn excuses niet"

Na de wedstrijd sloeg Vertenten mea culpa, maar daar kan Makélélé niet mee leven. Hij zoekt geen excuses voor de nederlaag, want Antwerp was volgens hem de betere ploeg. De blunder van Vertenten was echter een hele dure.

"Dat Vertenten zich geëxcuseerd zou hebben na de match? Dat vind ik te gemakkelijk. Hij speelt met de toekomst van jonge spelers. Ik kan die excuses niet aanvaarden. Antwerp was beter, daarover hoor je me niet discussiëren, maar ploegen op zo'n manier bevoordelen is enorm frustrerend en ronduit onrechtvaardig."

Eupen naar 1B?

De degradatie staat nu voor de Eupense deur, dat beseft ook Makélélé. Toch heeft hij zichzelf en zijn spelers niets te verwijten. Ze strijden volop en doen er alles aan om die degradatie te vermijden. Als ze zakken naar 1B zal dat met opgeheven hoofd zijn.

"Er rest ons nog één match. Het hangt niet alleen meer van ons af. We moeten met heel veel zaken rekening houden. Als we aan het einde van de volgende speeldag naar tweede klasse moeten zakken, dan zal het met opgeheven hoofd zijn."

Poll: Snapt u de frustratie bij Makélélé?

TAGS  I  Eupen  I   Antwerp

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024