Thomas Chatelle is zeker: "Zij halen Play-Off I, zij degraderen"

Thomas Chatelle is zeker:
Maandag 05 maart 2018 - 14:43   I  

Met nog 90 minuten te spelen kan het speculeren beginnen. Wie haalt Play-Off I en wie net niet? Wie moet jammerlijk volgend seizoen in 1B gaan voetballen en wie mag vieren alsof het kampioen werd door gewoon in 1A te blijven. Het zijn vragen waar menig voetbalfan en menig voetbalanalist deze week mee zal worstelen.

Thomas Chatelle is er echter zeker van. De ex-speler van onder andere Anderlecht nam een tijdje geleden al afscheid als speler, maar bleef in het voetbal. Als analist geeft hij met veel plezier zijn kijk op het Belgische voetbal en met zijn alziend oog denkt hij ook te weten wie het zal halen voor Play-Off I.

"Schande als ze het niet halen"

Chatelle is duidelijk. Standard moet gewoon Play-Off I halen en ze hebben daar ook de beste papieren voor. Het zou volgens hem rampzalig en schandalig zijn als ze naast een ticket voor Play-Off I zouden grijpen. Dat kan niet voor een ploeg met deze kwaliteiten.

"Ik zie Antwerp niet met voldoende doelpunten verschil gaan winnen op Anderlecht. Ik ga ervan uit dat Standard het gewoon zelf zal afmaken in Oostende. Het zou rampzalig zijn als het hun niet lukt. Met de individuele kwaliteiten van deze kern had dat ticket eigenlijk al lang binnen moeten zijn", aldus Chatelle voor La Capitale.

"Zij redden het niet"

Onderin dan, waar het ongemeen spannend is voor de degradatie. Daar is Chatelle minder zeker over, want daar zal het volgens hem afhangen van details. Het programma geeft op voorhand ook weinig uitsluitsel volgens hem.

"Dat is een complexe situatie, want het zal afhangen van de details. Ik denk dat Mechelen zich zal redden en dat Eupen gaat zakken. Eupen heeft de laatste weken enkele klappen gekregen, bijvoorbeeld in die wedstrijd tegen KV Mechelen. Daarnaast zijn er met onder andere de heisa rond Leye enkele strubbelingen binnen de club en net dat kunnen ze nu missen als de pest", aldus Chatelle.

Poll: Krijgt Chatelle gelijk?

TAGS  I  Standard  I   Antwerp  I   Eupen  I   KV Mechelen

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024