Eupen of KV Mechelen? "Zij werden het meest benadeeld door de ref"

Eupen of KV Mechelen?
Maandag 05 maart 2018 - 19:42   I   door Redactie

KV Mechelen en Eupen zullen komend weekend moeten uitmaken wie naar 1B degradeert. Eén van de twee zal veroordeeld zijn tot degradatie. Beide clubs werden het afgelopen weekend wel benadeeld door de scheidsrechter. De één misschien zelfs nog iets meer dan de ander.

"Eupen en vooral KV Mechelen hadden reden om uit hun vel te springen. Eupen kreeg op Antwerp een strafschop tegen, hoewel een blinde kon zien dat de overtreding buiten de zestien was gemaakt. Door die tweede goal voor de Great Old zakt de formatie uit de Oostkantons naar de laatste plaats", aldus journalist François Colin op Dewitteduivel.com.

Lambrechts

"KV Mechelen werd echter nog meer benadeeld. Bandé was op weg naar 1-3 toen hij langs achter werd aangelopen door Cavenda. Weg 1-3 en even later was het zelfs 2-2 en finaal 3-2. Scheidsrechter Lambrechts had achteraf op de tv-beelden gezien dat er contact was, vertelde hij voor de camera, maar had niet de moed om zijn vergissing toe te geven."

"Die ontbrak hem ook op het veld, want hij had altijd een rode kaart moeten trekken voor de Standard-verdediger", vervolgt Colin. "Waarom zou een spits die alleen op doel afgaat zich voor het strafschopgebied laten vallen, Erik? Toen hij die vraag voor de voeten geschoven kreeg, trok hij alsnog het boetekleed aan. Helaas voor KV Mechelen, veel te laat."

Doelsaldo

"De degradatiestrijd wordt op de laatste speeldag beslecht en de kans is groot dat het doelsaldo de doorslag geeft. KV Mechelen heeft een licht voordeel, omdat hetzelfde resultaat ( qua punten en doelpunten) de redding betekent. Het wordt vooral uitkijken of Moeskroen en Waasland-Beveren het spel volgende zondag eerlijk spelen. En hoe neutraal ik ook ben, ik mag hopen dat KV Mechelen het haalt. Het zou doodzonde zijn voor ons voetbal dat zo’n club zakt."

Poll: Wie degradeert?

TAGS  I  Eupen  I   KV Mechelen  I   shw

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024