'Antwerp en Beerschot Wilrijk vinden historisch akkoord'

'Antwerp en Beerschot Wilrijk vinden historisch akkoord'
Woensdag 07 maart 2018 - 07:10   I  

Antwerp en Beerschot Wilrijk hebben al voor heel wat vuurwerk gezorgd. Antwerp bewees dit seizoen dat het een aanwinst is voor eerste klasse. Beerschot Wilrijk staat dan weer op het punt om de sprong naar 1A te maken. Het Antwerpse voetbal doet het eindelijk weer erg goed.

Gisteren liet Bart De Wever weten dat, indien hij herverkozen wordt, hij een nieuw stadion zou bouwen waar zowel Antwerp als Beerschot Wilrijk in zouden kunnen voetballen. Beide clubs moeten het momenteel doen met erg verouderde stadions en kunnen dus best een nieuwe thuishaven gebruiken.

“De Antwerpse clubs kennen boerenjaren. Na jaren vol ellende aan de twee kanten, stapelen vandaag de successen zich op. In die ambiance wordt het idee van hypermoderne infrastructuur aantrekkelijk voor iedereen. Als je voldoende actoren hebt die hiermee vooruit willen en eventueel kunnen investeren samen met de stad, wordt dit tastbaar. Ik ben heel optimistisch: ik denk dat voor de volgende legislatuur om is, de lintjes zullen worden geknipt", aldus De Wever gisteren voor ATV.

Vinden ook clubs akkoord?

De hamvraag blijft natuurlijk of Antwerp en Beerschot Wilrijk ook samen een akkoord zullen vinden. De clubs staan er nu niet echt voor bekend om goede vriendjes te zijn en als we de huidige situatie met Club Brugge en Cercle Brugge erbij nemen (delen ook hetzelfde stadion) merken we op dat een gezamenlijk stadion niet altijd werkt.

Toch staan beide clubs er niet twijfelachtig over. Dat weet Het Laatste Nieuws. Paul Gheysens ziet het idee wel zitten, al vindt hij de reactie van de fans erg belangrijk. "Alles zal in overleg met de supporters gebeuren. Zij staan centraal." Ook Beerschot Wilrijk staat niet weigerachtig tegenover het idee. "Het stadion mag niet te groot zijn. De beleving en het voetbal moeten centraal staan", aldus Beerschot-bestuurder Walter Damen in Het Laatste Nieuws.

Historisch

Als beide clubs een akkoord zouden vinden wordt dit alvast een historische beslissing. "De voorbije decennia opperden burgemeesters Patrick Janssens en Frans Van Cauwelaert dat idee al, maar dat stootte steeds op een muur van verzet", aldus sporteconoom Trudo Dejonghe in Het Laatste Nieuws. "Je voelt nu dat, met de nieuwe bestuurskamers van beide clubs, de tijd rijper is. Al blijft het de vraag hoe de supporters zullen reageren."

 

Poll: Zullen beide clubs hier beter van worden?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024