Fans Antwerp en Beerschot Wilrijk reageren verdeeld op voorstel De Wever

Fans Antwerp en Beerschot Wilrijk reageren verdeeld op voorstel De Wever
Woensdag 07 maart 2018 - 16:34   I  

Antwerp en Beerschot Wilrijk hebben al voor heel wat vuurwerk gezorgd. Antwerp bewees dit seizoen dat het een aanwinst is voor eerste klasse. Beerschot Wilrijk staat dan weer op het punt om de sprong naar 1A te maken. Het Antwerpse voetbal doet het eindelijk weer erg goed.

Bart De Wever beloofde voor de camera van ATV dat hij werk zal maken van een nieuw stadion waar beide clubs dan kunnen voetballen. Het is ook de bedoeling dat hij snel werk maakt van die plannen, al moet hij wel eerst herverkozen worden, want anders kan hij zijn plannen niet realiseren.

In 2024 moet stadion er staan

Als het van Bart De Wever afhangt zal het nieuwe stadion er tegen 2024 staan. Binnen 6 jaar zouden Antwerp en Beerschot Wilrijk dan kunnen genieten van de nieuwste infrastructuur. Het nieuwe stadion moet aan de Schelde aan Petroleum Zuid komen te staan.

“De Antwerpse clubs kennen boerenjaren. Na jaren vol ellende aan de twee kanten, stapelen vandaag de successen zich op. In die ambiance wordt het idee van hypermoderne infrastructuur aantrekkelijk voor iedereen. Als je voldoende actoren hebt die hiermee vooruit willen en eventueel kunnen investeren samen met de stad, wordt dit tastbaar. Ik ben heel optimistisch: ik denk dat voor de volgende legislatuur om is, de lintjes zullen worden geknipt", aldus De Wever voor ATV.

Fans reageren verdeeld

Beide clubs staan alvast niet weigerachtig tegenover het voorstel. Dat kon u deze morgen al lezen op Voetbal 24 (zie link onderaan artikel). Al was voor beide ploegen de mening van de fans erg belangrijk. De Bosuil en Het Kiel zijn namelijk heilig voor de fans en die heimat verlaten is niet zo eenvoudig.

Zo reageerden de vertegenwoordigers van de supportersverenigingen van Antwerp en Beerschot Wilrijk in Het Laatste Nieuws. "Ons supportershart ligt op de Bosuil. Voor ons hoeft dat nieuwe stadion echt niet. Als we aan de overkant van onze nieuwe tribune er nog eentje bouwen voor 8.000 fans en de open hoeken worden dichtgemaakt, dan kunnen wij makkelijk naar een stadion voor 20.000 of zelfs 25.000 supporters. Een stadion voor 30.000 of 40.000 man? Wie gaat er zitten? Als onze voorzitter zegt dat hij naar de supporters zal luisteren, moet hij dat misschien maar eens doen. We wachten al twee maanden op een gesprek", aldus Robert Vinck van de Federatie van Antwerp Supporter Clubs.

Goed voor toekomst Beerschot Wilrijk

Ook bij Beerschot Wilrijk zijn ze nog niet helemaal overtuigd.  "Het Kiel en de Bosuil zijn voor beide clubs heilige grond. Bovendien sloot Beerschot nog maar pas een nieuwe concessie met de stad af om negen jaar verder te voetballen in het Olympisch Stadion. De supporters moeten zich geen zorgen maken, we verlaten het Kiel zeker de eerste jaren nog niet. Die nieuwe voetbaltempel komt er niet zomaar op één, twee, drie. Wel liet Beerschot al weten er voor open te staan. Ik denk dat de supporters daar wel in meegaan. Petroleum Zuid is in onze achtertuin en ligt iets verder weg voor de fans van Antwerp, maar misschien moeten we dat emotionele gegeven maar aan de kant schuiven. Voor de toekomst en de groei van de club is zo'n nieuw stadion uiteraard een pluspunt", aldus Patrick Campenaerts namens de supportersvereniging Tene quod Bene van Beerschot Wilrijk.

Poll: Voor welke club zou een nieuw stadion het voordeligste zijn?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024