Bekende Vlaamse acteur is duidelijk: “Geen stadion delen met Beerschot”

Bekende Vlaamse acteur is duidelijk: “Geen stadion delen met Beerschot”
Woensdag 07 maart 2018 - 20:12   I  

Antwerp en Beerschot Wilrijk zijn allebei goed bezig. Zo goed zelfs dat burgemeester Bart De Wever de Antwerpse clubs wil belonen met een nieuw stadion. Dat zou er moeten komen aan de Schelde aan Petroleum Zuid. Als het van De Wever afhangt zou het er voor 2024 moeten staan, als hij herverkozen wordt uiteraard.

Beide clubs zijn trouwens wel te vinden voor dat voorstel, al beseffen beide partijen ook wel dat de materie erg gevoelig is. De Bosuil en Het Kiel zijn heilig voor de fans en ze daar wegtrekken en samen in één stadion plaatsen ligt erg gevoelig.

Luc Wyns is tegen

De bekende Vlaamse acteur Luc Wyns, tevens Antwerp-fan van het eerste uur, is alvast niet te vinden voor het idee. Hij mag er niet aan denken om een stadion te delen met de fans van Beerschot Wilrijk.

“Vanuit een politiek standpunt vind ik dat heel logisch. En als ik een politicus was, dan steunde ik dat plan volledig. Maar dat ben ik niet, ik ben een supporter van Antwerp en ik zie het écht niet zitten om een stadion te delen met Beerschot. Dat druist gewoon in tegen al mijn gevoelens. Pas op, ik hoop dat Beerschot naar eerste klasse komt, want dat is goed voor het Antwerps voetbal. Maar in eenzelfde stadion spelen, daar pas ik toch voor. Als Antwerp moet vertrekken op de Bosuil, dan raak je de supporters in het diepst van hun ziel. Ik besef wel dat sport hoe langer hoe meer met geld te maken heeft, maar het heeft nog meer te maken met emoties en met DNA. Succes kun je niet kopen", aldus Wyns in Het Laatste Nieuws.

Gene Bervoets ziet het wel zitten

Een andere bekende acteur én Beerschot-fan van het eerste uur ziet wel voordelen in een nieuw stadion. Hij bekijkt de zaken eerder rationeel en ziet er heel wat voordelen van in. Volgens hem is Het Kiel ook wat magie verloren door de jaren heen.

“Ik denk dat we onze emoties opzij moeten zetten en samen naar groter en beter moeten evolueren. Dat is volgens mij de enige manier waarop zowel Antwerp als Beerschot kunnen groeien. Kijk, ik ben letterlijk geboren op het Kiel. Beerschot zit in mijn bloed, maar dat stadion straalt al lang niet meer hetzelfde uit van toen ik als vierjarig manneke voor het eerst ging kijken. Als je weet dat zelfs het mythische Wembley helemaal gemoderniseerd is… Kijk naar de Ghelamco Arena in Gent, waar ik toch geregeld naar een wedstrijd ga kijken, de voetbalbeleving is daar fantastisch. Zoiets is in Antwerpen ook noodzakelijk om echt een vooraanstaande rol te spelen in het Belgisch voetbal. Dus mijn boodschap aan de beide clans: laat ons de strijdbijl een klein beetje begraven voor het welzijn van het Antwerps voetbal", aldus Bervoets.

Poll: Komt het nieuwe stadion er?

TAGS  I  Bervoets  I   Wyns  I   Beerschot Wilrijk  I   Antwerp

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024