Saief spreekt zich uit over verrassende terugkeer naar AA Gent

Saief spreekt zich uit over verrassende terugkeer naar AA Gent
Donderdag 08 maart 2018 - 06:14   I  

RSC Anderlecht huurt Kenny Saief tot het einde van het seizoen van AA Gent. In het huurcontract staat ook een verplichte aankoopoptie, al is het niet uitgesloten dat de linksmidden alsnog terugkeert naar de Ghelamco Arena. Saief sprak zich nu ook zelf uit over een eventuele terugkeer naar Gent.

"Die zaken zijn voor mijn manager", steekt Saief van wal in Het Laatste Nieuws. "Ik hou me daar niet mee bezig", lacht de flankspeler. Toch acht hij een terugkeer naar de Arteveldestad weinig waarschijnlijk. "Als je me vraagt of ik me volgend seizoen weer in het shirt van AA Gent zie spelen, dan zeg ik 'neen'."

Saief voelt zich duidelijk in zijn sas bij paars-wit, en daar heeft trainer Hein Vanhaezebrouck heel wat mee te maken. "Waar hij me ook opstelt, ik weet wat ik moet doen. Gemiddeld loop ik zo'n 11,5 kilometer per wedstrijd. Mijn record hier was tegen Sint-Truiden. Die avond liep ik 13,5 kilometer", aldus Saief. Slechts één iemand bij Anderlecht doet af en toe beter: Pieter Gerkens. "Ik kijk altijd naar zijn statistieken - Pieter legt enorm veel afstand af. We zijn altijd de nummers 1 en 2 als het op het aantal kilometers aankomt. En wanneer hij er meer heeft, denk ik: asshole", lacht Saief

Vorig seizoen sukkelde Saief een hele tijd met een blessure, al was hij het toen niet helemaal eens met de medische staf. "Ik was op het einde in Gent ook al fit, hoor. Alleen dacht de staf dat ik nog niet klaar was... Ach, ieder zijn mening. (fijntjes) Ik ben blij dat ze hier wel in mij geloven."

Met dank aan Hein

Vanhaezebrouck noemde Saief onlangs een voorbeeld voor de hele groep. "Leuk om horen, maar je moet dat ook telkens weer bewijzen. Het is een belangrijke periode voor Anderlecht - we zitten niet in de beste situatie - en ik wil klaar zijn om de groep op elk moment te helpen. (denkt na) Dagelijks werk ik aan mijn zwakke punten. Maar voor een deel ook dankzij Hein. Hij leerde me dat ik er alles voor moest doen en gaf me het vertrouwen om op een hoger niveau te spelen", besluit de linkspoot.

Poll: Moet Saief bij Anderlecht blijven?

TAGS  I  Saief  I   AA Gent  I   Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024