Saief ziet één groot verschil tussen Gent en Anderlecht

Saief ziet één groot verschil tussen Gent en Anderlecht
Donderdag 08 maart 2018 - 10:45   I  

Kenny Saief ruilde tijdens de vorige transferperiode AA Gent in voor een avontuur bij RSC Anderlecht. De Israëli werd kampioen met ‘De Buffalo’s’ en hoopt dat kunstje zo snel mogelijk te herhalen met zijn nieuwe werkgever. Saief ziet gelijkenissen tussen Gent en Anderlecht, maar ook verschillen.

“Het potentieel en de kwaliteit om de titel te pakken is er bij beide ploegen, maar vergelijken is moeilijk”, geeft Saief toe in Het Nieuwsblad. “Bij Gent waren er meer spelers met een individuele actie zoals Simon of ikzelf. Eén tegen één konden we het forceren, terwijl er bij Anderlecht meer lepe spelers voetballen. Gasten die spelen in één tijd en die de bal maar één keer hoeven te raken...”

Dat er bij Anderlecht meer ego’s in de kleedkamer zitten, wil de winteraanwinst van paars-wit niet gezegd hebben. “Wat bedoel je? Wij vormen één team, een groep simpele jongens. Er is niet één iemand die zich beter waant dan de rest. Uiteraard heb je in elke ploeg wel enkele gasten die minder gelukkig zijn, maar bij Anderlecht is 99 procent van de spelers happy. Ze komen opgewekt naar de club en zijn positief. Pak nu Teodorczyk: als je die persoonlijk kent, is dat echt een crème van een kerel. Hij geeft nooit op en is altijd grappig. Ook met Matz Sels kom ik heel goed overeen.”

“Het is niet Kums die de boel in gang moet zetten”

Naast Sels kwam Saief bij Anderlecht nog een oude bekende tegen: Sven Kums. Al beleeft de middenvelder momenteel niet zijn beste seizoen. “Luister: het is niet Sven die de boel in gang moet zetten in zijn eentje”, benadrukt Saief. “Als de machine niet draait, is het ook voor hem moeilijk. Kums kan zijn passes niet geven als wij niet bewegen en lopen zoals van ons verwacht wordt. De jongste twee matchen draaide de ploeg beter en kwam Sven ook beter uit de verf.”

Zelf heeft Saief zijn draai al gevonden bij Anderlecht. Hij groeit steeds meer uit tot een leider. “Ik ben hier heel snel geïntegreerd. Ik kende het systeem Vanhaezebrouck natuurlijk als mijn broekzak en probeer een voorbeeld te zijn”, besluit de Israëlische flankspeler.

Poll: Ben jij tevreden over Saief?

TAGS  I  Saief  I   AA Gent  I   Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024