Truienaars nemen afscheid van absolute STVV-legende

Truienaars nemen afscheid van absolute STVV-legende
Donderdag 08 maart 2018 - 13:51   I  

Het is reeds een week geweest vol emotie. Zondag stierf Fiorentina-kapitein Davide Astori na een hartaanval. De reacties stroomden binnen na het onverwachte overlijden van de 31-jarige Italiaanse verdediger. Ook in Sint-Truiden rouwen ze, want het heeft vandaag bekendgemaakt dat Marcel Lemoine deze week is overleden.

De jongere lezers kennen Lemoine wellicht niet, maar hij is wel een echte STVV-legende. Marcel Lemoine speelde 355 officiële wedstrijden voor STVV en was daarmee tot 2012 ook recordhouder. Toen nam Peter Delorge dat record van hem over.

"Zwaar onderschat"

Via de website van STVV reageerde Lon Polleunis, ex-speler van STVV en voormalige Gouden Schoen, reeds op het overlijden van Lemoine. Volgens hem werd Lemoine al te vaak onderschat, want was hij eigenlijk een erg goede voetballer.

"Marcel was een steengoede voetballer maar werd eigenlijk zwaar onderschat. Hij speelde eerst als middenvelder maar zijn kwaliteiten kwamen pas echt tot uiting vanaf het moment dat hij als centrale verdediger speelde. Marcel was een keiharde verdediger en een zeer goede kopper. We verliezen opnieuw een legende met een uitstekende Truiense mentaliteit", aldus Polleunis.

Rode Duivels

Lemoine werd overigens ook enkele keren opgeroepen voor de nationale ploeg. Zo mocht hij in 1966 meedoen in enkele vriendschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk, de Sovjet-Unie en Ierland. De club wenst via haar website de nabestaanden veel sterkte toe tijdens deze moeilijke periode.

TAGS  I  STVV  I   Lemoine

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024