D'Onofrio over nieuw stadion Antwerp: "Impact op veel mensen"

D'Onofrio over nieuw stadion Antwerp:
Donderdag 08 maart 2018 - 19:20   I  

Bart De Wever had goed nieuws voor de voetbalfans deze week, want als het van de burgemeester van Antwerpen afhangt zou hij graag een nieuw stadion bouwen waar zowel Antwerp als Beerschot Wilrijk hun wedstrijden kunnen afwerken. Beide clubs staan momenteel nog twijfelachtig tegenover het project en vooral de fans lijken niet echt enthousiast.

De rivaliteit tussen beide clubs is groot en voor beide clubs zijn De Bosuil en Het Kiel heilige grond. Die twee ploegen in één stadion steken zou voor veel fans dan ook problemen opleveren. Zij zien liever wat renovatiewerken aan de huidige stadions.

"Ik ben een supporter van Antwerp en ik zie het écht niet zitten om een stadion te delen met Beerschot. Dat druist gewoon in tegen al mijn gevoelens. Pas op, ik hoop dat Beerschot naar eerste klasse komt, want dat is goed voor het Antwerps voetbal. Maar in eenzelfde stadion spelen, daar pas ik toch voor. Als Antwerp moet vertrekken op de Bosuil, dan raak je de supporters in het diepst van hun ziel", dat vertelde Antwerp-fan Luc Wyns gisteren nog in Het Laatste Nieuws.

Niet over één nacht ijs

Via de webste van Antwerp heeft Luciano D'Onofrio nu gereageerd op het voorstel van Bart De Wever. Hij vindt het knap dat de burgemeester een ambitieus plan heeft klaarliggen voor de Antwerpse voetbalclubs, maar wil geen overhaaste beslissingen nemen.

“Wat er uiteindelijk beslist zal worden, weten we vandaag nog niet. Maar wat ik wel weet is dat een dossier van dergelijke grootte, impact zal hebben op enorm veel mensen. En daar mag je niet lichtzinnig mee omspringen. We zullen al de actoren raadplegen die in dit dossier een rol spelen. Een belangrijke stem ligt daarin bij de politiek, maar ik denk vooral aan onze supporters en sponsors. En eigenlijk is het normaal dat de medewerkers, de jeugdtrainers, de vrijwilligers en de leden van de technische staff ook een mening zullen willen geven. En we zullen naar iedereen luisteren. Om dan de correcte keuzes te maken", aldus D'Onofrio.

Fans mogen zich laten horen

Dat deze kwestie gevoelig ligt bij de fans weet D'Onofrio maar al te goed. Hij is dan ook van plan om de mening van de fans te aanhoren. Er zal wellicht een beraad volgen met de fans, zodat ook zij kunnen zeggen wat ze ervan denken.

“Uiteraard zullen we onze supporters raadplegen, wanneer we grote beslissingen moeten nemen. Maar we zullen ook telkens kijken naar wat het best is voor de toekomst van de club. Daarom hebben we in het begin van het seizoen meerdere gesprekken gehad. Michael Gheysens en ikzelf, samen met de supportersclubs en ook met de FASC. En indien er belangrijke beslissingen genomen moeten worden, zullen we hen uiteraard weer consulteren. 

Poll: Moet het nieuwe stadion er komen?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot WIlrijk  I   D'Onofrio

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024