Zo reageert Van Holsbeeck op kritiek van Coucke op transferbeleid

Zo reageert Van Holsbeeck op kritiek van Coucke op transferbeleid
Dinsdag 13 maart 2018 - 06:47   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck kreeg aardig wat kritiek van Marc Coucke op het transferbeleid. De manager van Anderlecht ligt er echter niet wakker van. De recente 9 op 9 heeft Van Holsbeeck gesterkt in het feit dat hij helemaal geen slecht werk heeft verricht tijdens de wintermercato.

Kritiek

"De kritiek van Coucke? Geen probleem. "Ik stel vast dat we meedoen voor de prijzen. Zoals dat met mij altijd het geval was. (zwijgt even) Soms is de kracht van de stilte belangrijker dan in de media komen." Intussen had Van Holsbeeck al een eerste gesprek met de nieuwe voorzitter over zijn toekomst: "Dat verliep in een constructieve sfeer".

Ook Lukasz Teodorczyk begint weer vlot te scoren. "Nu ben ik blij dat ik dat Chinees miljoenenbod geweigerd heb", grijnst Van Holsbeeck. "Teo kan een wapen worden." Dat geldt ook voor de geblesseerden Najar, Onyekuru en Kara. "We hopen minstens één van hen te recupereren - dat zou een groot verschil kunnen maken. We hebben 50% kans op de titel, ook al missen we Kara. Maar ook zonder hem zijn we gewapend, hoor."

Geen excuses

Voor Van Holsbeeck is de ambitie ook nu weer de titel, ondanks de zes punten achterstand. "Er zijn geen excuses. Zes punten achterstand is veel, maar als de leider verliest, komt de concurrentie snel dichter. Dan neemt de druk in de kleedkamer toe - het is niet evident om daarmee om te gaan. Bovendien is het positief dat alle grote teams aanwezig zijn in play-off 1. Iedereen kan punten afsnoepen van iedereen, dus ook van Club. Het geldt natuurlijk ook voor ons. En eerlijk: we kunnen ons nu geen misstappen meer permitteren."

Poll: Was de kritiek van Coucke op Van Holsbeeck overdreven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Holsbeeck

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024