KV Mechelen blijft mogelijk toch in 1A

KV Mechelen blijft mogelijk toch in 1A
Zaterdag 17 maart 2018 - 07:23   I   door Redactie

KV Mechelen heeft de hoop op 1A nog niet opgegeven, ondanks de sportieve degradatie. Malinwa hoopt dat Moeskroen alsnog geen licentie krijgt. De licentiecommissie moet immers nagaan of de nieuwe eigenaar van Moeskroen geen dekmantel is. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

KV Mechelen onderzoekt de juridische opties om in 1A te blijven en het richt zijn pijlen op Moeskroen. De Henegouwers hebben het ieder jaar moeilijk om aan hun licentie te komen. Om de licentie van Moeskroen te betwisten, moet er wel eerst een licentie zijn. Volgende week moet de club bewijzen dat het seizoen in 1A kan volmaken.

Overnameprijs van 10 euro

Ook in de voorbije jaren waren er al clubs die naar de rechter stapten omwille van de licentie voor Moeskroen. Toen de club in 2015 dreigde failliet te gaan, werd Moeskroen overgenomen door Gol Football Malta, een vennootschap van twee spelersmakelaars: Pini Zahavi en Fali Ramadani.

Omdat makelaars geen eigenaar mochten zijn van de club, werden Zahavi en Ramadani verplicht om Moeskroen te verkopen.Dat deden ze aan een andere vennootschap uit Malta, Latimer. Voor welgeteld 10 euro. Eigenaar van Latimer was Adar Zahavi, de neef van spelersmakelaar Zahavi.

In 2016 al stelde OHL al dat Latimer een dekmantel is voor Gol Football Malta. Beide bedrijven zijn op hetzelfde adres gevestigd, er zijn de familiebanden en de overnameprijs was 10 euro. Toch oordeelde de bond dat er geen bewijs was dat Gol Football Malta invloed had op Latimer.

Een jaar later bleek dat de bond zich had vergist en Latimer een schuld had van 2,7 miljoen euro aan Gol Football Malta. Westerlo beet zich vast in de zaak, maar de licentiecommissie vertelde dat er geen rekening kon gehouden worden met fouten uit het verleden. Daarop toverde Moeskroen een document tevoorschijn waarop stond dat Gol Football Malta de schulden kwijtschold aan Latimer.

Weer dekmantel?

Begin vorige week raakte bekend dat Latimer Moeskroen wil verkopen aan een Zuid-Koreaanse investeringsgroep, Bogo Limited. De contacten verlopen via de Thai Pairoj Piempongsant, een gewezen zakenpartner van Zahavi. Vraag is ook nu weer of Bogo Limited de echte nieuwe eigenaar wordt of een nieuwe dekmantel is voor de makelaarsactiviteiten van Zahavi.

Poll: Hoop jij dat KVM in 1A kan blijven?

TAGS  I  KV Mechelen

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024