Carcela: "Zidane is naar Luik gekomen om te praten over mij"

Carcela:
Zaterdag 17 maart 2018 - 09:00   I   door Redactie

Mehdi Carcela is terug bij Standard en dat hebben we allemaal gezien. De middenvelder is de absolute uitblinker bij de Rouches. Carcela geeft Standard iets extra's. Het is opmerkelijk dat een speler van zijn niveau toch terugkeerde naar België.

Volgens Carcela is er veel vernaderd tijdens de bewuste Genk-Standard uit 2011. Toen werd hij het slachtoffer van een trap van tegenstander Chris Mavinga. "Je mag niet vergeten dat de dokters na mijn ongeluk vreesden dat ik nooit meer zou kunnen voetballen", merkt Carcela op in Het Laatste Nieuws.

Geheugenverlies

"Het heeft vooral mijn keuzes veranderd", gaat Carcela verder. "Ik kampte met geheugenverlies. Op een bepaald moment was ik echt vergeten hoe ik voetbalde. Ik keek naar mezelf op Youtube om opnieuw vertrouwen te krijgen, om mezelf dingen weer aan te leren. Ik moest mezelf eraan herinneren hoe ik speelde."

"Ik kon toen bij de grootste clubs ter wereld tekenen. Arsenal, Real Madrid... Zidane kwam zelfs naar Luik om te praten met Luciano D'Onofrio. Het was in 2011, vlak voor de play-offs. Je weet niet wat zeggen als je dat hoort. Hij kwam voor mij, hé. Het is één van de enige dingen van vóór mijn ongeluk die ik me nog herinner. Zoiets vergeet je niet."

Carcela heeft er veel uit geleerd. "Dat het leven snel gedaan kan zijn. Er sterven voetballers door een hartaanval of andere dingen. (denkt na) Ik zie dat ongeluk als een tweede kans. Voor hetzelfde geld zat ik hier nu niet."

Eto'o

Carcela trok dan naar Anzhi, waar hij ploegmaat werd van Samuel Eto'o. Op de Kameroener kon Carcela rekenen. "Hij heeft me écht goed geholpen. Met zijn raad, op psychologisch vlak. Hij praatte en ik luisterde. Urenlang. Hij is een echt voorbeeld voor mij. Eto'o was op dat moment misschien wel de belangrijkste persoon in mijn carrière."

Poll: Is Carcela de beste speler uit de Belgische competitie?

TAGS  I  Carcela  I   Standard

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024