'Roberto Martinez laat zich uit over komst van Michel Preud'homme'

'Roberto Martinez laat zich uit over komst van Michel Preud'homme'
Dinsdag 20 maart 2018 - 14:21   I  

Roberto Martinez is momenteel volop bezig met het WK in Rusland. Daar moet hij ons land proberen om een medaille te schenken. Een aartsmoeilijke opdracht wordt dat, al kunnen de Rode Duivels misschien wel een poging wagen. De poulefase mag alvast geen probleem vormen.

Het is volgens velen ook meteen het laatste grote tornooi van Roberto Martinez. Daarna zou hij terugkeren naar Engeland om opnieuw een ploeg uit de Premier League te coachen. Al is daar de laatste tijd dan weer wat twijfel rond. De bondscoach heeft het ontzettend naar zijn zin bij de Rode Duivels en lijkt nog niks beslist te hebben.

Als opvolger wordt nu al ruime tijd de naam van Michel Preud'homme genoemd. De ex-trainer van Club Brugge geniet van een sabbatjaar, maar werd al meermaals genoemd bij verschillende clubs. Bordeaux, KV Mechelen, Antwerp, Standard en dus ook de Rode Duivels. Zelf lost Preud'homme weinig over zijn eigen toekomst.

"Normaal dat er gepraat wordt"

Roberto Martinez vindt dat het normaal is dat er over zijn positie gepraat wordt. Al vindt de Spanjaard het voorlopig nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. Hij wil zich concentreren op het WK in Rusland en daarna zal de evaluatie wel volgen.

"We moeten voorbereid zijn op Rusland deze zomer. Je kan terug naar het verleden kijken, maar we focussen nu vol op de voorbereiding. Ik begrijp dat mensen over mijn positie na de Wereldbeker praten, maar het is uiteraard nog te vroeg voor een evaluatie", aldus Martinez. Na het WK zal er dus bekeken worden of de deur openstaat voor Preud'homme. Als de trainer die deur tegen dan uiteraard nog niet zelf heeft gesloten.

Poll: Wie zou u na het WK als trainer van de Rode Duivels willen zien?

TAGS  I  Preud'homme  I   Martinez  I   Rode Duivels  I   Standard  I   Club Brugge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024