Refaelov onthult waarom hij niet naar Standard trok: "Vreemd"

Refaelov onthult waarom hij niet naar Standard trok:
Woensdag 21 maart 2018 - 06:39   I  

Lior Refaelov is nog altijd maar 31 jaar oud, maar de Israëlische middenvelder is dit seizoen wel een vaste bankzitter onder Ivan Leko. In januari stond 'Rafa' op het punt om het Jan Breydelstadion in te ruilen voor een avontuur op Sclessin, maar uiteindelijk werd hij geen speler van Standard.

Vorige zomer al werd Refaelov aan een vertrek bij Club Brugge gelinkt. Toen wilde Maccabi Tel Aviv de spelmaker graag inlijven. "Het was nóóit mijn bedoeling om Club te verlaten, maar dat was echt de eerste keer in mijn Brugse carrière dat ik dacht aan weggaan. Het was te vroeg om meer op de bank te zitten dan op het veld te staan. Fysiek en mentaal voel ik me immers nog uitstekend", zegt Refaelov in Het Laatste Nieuws.

In januari klopte Standard aan, maar opnieuw besliste Refaelov om bij Club Brugge te blijven. "Het zou vreemd aangevoeld hebben om na 6,5 jaar Club in Standard-shirt te spelen en een verhuis naar Luik zou het leven voor mijn gezin alleen maar moeilijker hebben gemaakt. Maar mijn wil om te spelen was te groot."

"Een seizoen als dit is niet meer voor herhaling vatbaar"

Met Standard had Refaelov wel al een eerste trofee kunnen pakken. "Dat speelde even door mijn hoofd, ja. Ach, ik ben blij voor Standard. Maar ik herhaal, dat ligt in het verleden. Toen de transfer niet doorging, hebben zowel de trainer als het bestuur me gezegd dat ik opnieuw belangrijk zou zijn voor de ploeg. Waarna we vanaf januari zijn beginnen opbouwen."

Na afloop van dit seizoen is de kans groot dat Refaelov uiteindelijk toch andere oorden opzoekt. Een terugkeer naar Israël lijkt zich aan te dienen. "Na de play-offs zal ik wellicht wijzer zijn. Maar het belangrijkste zal zijn dat ik me weer een sleutelspeler kan voelen. Of dat nu bij Club is of ergens anders. Want een seizoen als dit is voor mij niet meer voor herhaling vatbaar."

Poll: Heeft Refaelov ook volgend seizoen nog toekomst bij Club Brugge?

TAGS  I  Refaelov  I   Club Brugge  I   Standard

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024