Refaelov over Leko: "Dat kan ik niet geloven"

Refaelov over Leko:
Woensdag 21 maart 2018 - 10:45   I  

Lior Refaelov moet zowat het moeilijke seizoen uit zijn loopbaan beleven. De komst van Ivan Leko draaide niet bepaald positief uit voor de 31-jarige spelmaker. 'Rafa' werd in het begin van het seizoen nog wel gebruikt, maar fungeerde na verloop van tijd steeds meer als bankzitter.

Waar het precies is misgelopen, weet Refaelov niet. En hij wil er liever niet over praten. "Kijk, ik wil niet in detail treden. Omdat dat het verleden is en ik me graag wil focussen op de play-offs", klinkt het in Het Laatste Nieuws. Of hij al dan niet botste met Leko, wil Refaelov eveneens niet kwijt. "Ik wil er niet op ingaan. Het is pas als we als team handelen en niemand aan zichzelf denkt, dat we opnieuw kampioen kunnen worden. Het belangrijkste is dat het voor mij nu weer de goede weg opgaat. Ik voel het vertrouwen van de trainer zoals in het begin van het seizoen. Al duurde het te lang naar mijn zin. Helaas. Maar ik ben wel blij met de huidige situatie."

Dat Rafa het slachtoffer van het nieuwe 3-5-2-systeem werd, weigert hij te geloven. "Het was niet één match. Het waren vooral de resultaten. En je kan mij omschrijven als een slachtoffer van het systeem, maar daar geloof ik niet in. Er is voor een trainer áltijd een manier om goede spelers samen te laten spelen. Maar hij nam een andere beslissing."

"Ik ben altijd mijn rol blijven spelen in de kleedkamer"

Ondanks alles bleef Refaelov zich als een echte prof gedragen. "Ik moest letterlijk van aan de zijkant toekijken. Maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven en wilde positief blijven. Sinds ik in 2011 in Brugge arriveerde, speelde ik altijd alles. Van elke coach die hier passeerde, voelde ik dat die me erbij wilde en me nodig had. Als je dan een stap terug moet zetten... Dat is moeilijk, ja. In die mate dat ik tijdens de weekends, als de matchen eraan kwamen, meer tijd spendeerde met mijn gezin. Om toch ergens een positief gevoel te vinden. Maar ik ben wel altijd professioneel gebleven. En mijn rol blijven spelen in de kleedkamer."

Poll: Moet Refaelov vaker spelen bij Club Brugge?

TAGS  I  Refaelov  I   Club Brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024