Leko broedt op opmerkelijk plan met Refaelov

Leko broedt op opmerkelijk plan met Refaelov
Woensdag 21 maart 2018 - 18:28   I  

Het was tot dusver nog niet het seizoen van Lior Refaelov. De Israëlische middenvelder kwijnde bij Club Brugge weg op de bank en kwam de voorbije maanden slechts sporadisch aan spelen toe. Toch geeft 'Rafa' de moed niet op. Hij gelooft dat hij nog steeds in de plannen van trainer Ivan Leko voorkomt.

Refaelov zat de voorbije maanden vaker dan hem lief was op de bank en vertrok in januari bijna naar concurrent Standard. Uiteindelijk ging de transfer niet door en zo bleef de spelmaker toch in het Jan Breydelstadion. Refaelov ging zelfs praten met Leko. "Hij zei me dat hij een plan met me had, dat ik in play-off 1 opnieuw belangrijk zou worden en dat ik me daaraan moest optrekken. Dat heb ik gedaan", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Al is het maar de vraag hoe Leko de ervaren Israëli zal inpassen in het huidige 3-5-2-systeem. Als Refaelov straks in de ploeg staat, zou dat al best opmerkelijk zijn. Met jongens als Hans Vanaken, Abdoulay Diaby, Wesley Moraes, Emmanuel Dennis en Jelle Vossen is de concurrentie niet mals. “Er zijn geen beloftes gemaakt of ik ga spelen, maar ik wil vooral weer een sleutelspeler worden. Dat kan voor mij als basisspeler zijn, maar ook als supersub. Play-off 1 is zo intens en je hebt die midweekwedstrijden. De coach zal zeker constant veertien, vijftien spelers in vorm nodig hebben”, meent Rafa.

"Ik zal wijzer zijn na play-off 1"

Over zijn toekomst wil Refaelov nog niet te veel uitweiden. “Ik zal wijzer zijn na play-off 1. Nog een jaar als dit zie ik niet zitten, maar het is op dit moment veel te vroeg om daarover na te denken. Kijk, mijn punt is dat ik in tegenstelling tot voorheen nu weer een betere relatie heb met de trainer, dat hij gelooft in mijn kwaliteiten en dat hij weet dat ik met al mijn ervaring belangrijk kan zijn in play-off 1.” 

Poll: Moet Refaelov meer speelkansen krijgen in play-off 1?

TAGS  I  Refaelov  I   Club Brugge  I   Leko

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024