"Ik zal niet ontgoocheld zijn als ik niet met Rode Duivels naar WK mag"

Woensdag 21 maart 2018 - 19:35   I  

Zoals het er nu naar uitziet, lijkt Roberto Martinez bij de bekendmaking van zijn definitieve WK-selectie niet meteen uit te pakken met verrassende namen. Tijdens deze interlandbreak krijgt Anthony Limbombe (Club Brugge) een kans om zich te tonen, maar het overige koos de bondscoach voor de vertrouwde namen.

Dat wil ook zeggen: géén Brandon Mechele. De verdediger van Club Brugge is bezig aan een sterk seizoen, maar wist zijn goede prestaties niet te bekronen met een selectie voor de nationale ploeg. Mechele maakt zich evenwel niet druk en wil gewoon op zijn elan verdergaan.

“Dat de bondscoach me volgt en apprecieert is al iets goeds. Het geeft me extra motivatie om op deze manier verder te doen en op de deur van de Rode Duivels te kloppen”, zegt Mechele in La Capitale. “Of het nog mogelijk is om mee naar het WK te gaan? Ik hoop er nog steeds op, maar op dit moment is het sowieso moeilijk omdat Martinez zijn ploeg al in gedachten heeft.”

"Misschien krijg ik ná het WK wel een kans"

“Langs de andere kant zijn er enkele internationals die al een dagje ouder worden. Misschien krijg ik ná het WK in Rusland wel een kans bij de nationale ploeg. Je weet maar nooit”, gaat de verdediger van Club Brugge verder.

Met de recente blessures van Kompany en Vermaelen in het achterhoofd, mag Mechele ergens nog hopen op een selectie. “Het klopt dat Kompany en Vermaelen blessuregevoelig zijn, maar ik maak me geen zorgen om deze selectie. Ik maak me geen illusies en zal niet extreem ontgoocheld zijn als niet in de definitieve WK-selectie zit. Ik ben realistisch. Ik heb tot op heden nog geen kans gekregen. Als ik geselecteerd word, zal dat eerder na het WK zijn. Het is aan mij om op dat moment klaar te zijn.”

Kampioen met Club Brugge

De komende weken ligt de focus van Mechele vol op play-off 1. Het jeugdproduct van Club Brugge wil zijn tweede landstitel in zijn carrière op zijn palmares zetten, dat is wel duidelijk. “Ik ben aan een goed seizoen bezig en mijn eerste doel is om de titel met Club Brugge in de wacht te slepen. Voor het overige zien we wel wat de toekomst voor mij in petto heeft.”

Poll: Moet Martinez Mechele een kans geven bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Mechele  I   Club Brugge  I   Rode Duivels

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024