Beerschot Wilrijk verspeelt zege in laatste seconden

Zaterdag 31 maart 2018 - 22:22   I

Beerschot Wilrijk leek op het veld van KAS Eupen eventjes op weg naar een nipte overwinning, maar in de laatste seconden van de wedstrijd gaf de 1B-club de drie punten alsnog uit handen.

Na een goed kwartier spelen was het Tom Van Hyfte die het eerste doelpunt van Beerschot Wilrijk in play-off 2 maakte. Het schot van de middenvelder week af op het been van Peybernes en zo werd doelman Van Crombrugge verrast: 0-1.

Een lucky goal voor de bezoekers, maar luttel seconden voor het fluitsignaal voor de rust weerklonk kwam Eupen eveneens met een gelukje tot een doelpunt. Raspentino nam bij een hoekschop een afvallende bal in één tijd op de slof en het leer verdween door een bos van benen voorbij doelman Romo tegen de netten. De stand aan de pauze? 1-1.

In de tweede helft leek geen van beide ploegen bij machte om het laken naar zich toe te trekken, maar in de slotfase bezorgde Maes Beerschot Wilrijk alsnog de volle buit. Uitblinker Octavio bracht de bal perfect voor doel en daar kopte Maes hard binnen: 1-2. Nog was het niet gedaan, want in blessuretijd draaide Luis Garcia een vrijschop over de muur en tegen de touwen. En zo beginnen Eupen en Beerschot Wilrijk met een punt aan play-off 2.

Poll: Kan Beerschot Wilrijk zijn groep in play-off 2 winnen?