Vanderhaeghe bedolven onder de lof: "Dat ligt aan de coach"

Vanderhaeghe bedolven onder de lof:
Maandag 02 april 2018 - 09:17   I  

AA Gent heeft gisteren indruk gemaakt tegen Anderlecht. Het ging uit van eigen sterkte en probeerde vanaf de eerste minuut om Anderlecht bij de keel te grijpen. Na een sterk openingskwartier kon AA Gent dan ook al enkele doelpunten gemaakt hebben, maar het was wachten tot na de koffie om doelpunten te zien in het Astridpark.

Na de wedstrijd kreeg coach Yves Vanderhaeghe heel wat lof van zijn eigen spelers. Dat AA Gent zo goed aan de wedstrijd begon is volgens de spelers zijn verdienste. Hij kreeg zijn spelers vanaf minuut één op scherp, en dat heeft Anderlecht toch doen wankelen.

"Ik was enorm blij maar vooral omdat we gewonnen hebben. Dat ligt ook aan de coach die ons echt scherp gezet heeft. Hij vertelde ons uit te gaan van eigen sterkte en te durven zonder al te veel stress", aldus Dejaegere via de website van AA Gent.

"We waren klaar"

Ook Asare zag dat Vanderhaeghe iedereen vanaf het begin op scherp wist te zetten. “Iedereen was zó klaar voor deze wedstrijd. Dat zag je al vanaf minuut 1. We hadden er eigenlijk al eentje of twee moeten maken in de eerste helft maar goed, het toonde wel aan dat de wil er was. Dat stemde me tevreden.”

Uitgerekend tegen Vanhaezebrouck

Dat AA Gent net tegen ex-coach Vanhaezebrouck play-off 1 opende met een overwinning was extra mooi volgens Birger Verstraete. “Het was een deugddoende overwinning.”, zo omschreef Birger Verstraete het na afloop van de wedstrijd. “Meer dan een normale overwinning zelfs. Grotendeels omdat dit een Play-Off 1 match was, maar ook omdat het tegen onze ex-coach was. Ik ben vooral blij met de mentaliteit waamee we de wedstrijd gestart zijn. We hebben lef en zelfvertrouwen getoond, zonder echt arrogant te zijn. We hebben oververdiend gewonnen.”

Poll: Verbaast het u dat Vanderhaeghe zo goed werk levert bij AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I   Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024