Club Brugge van Preud'homme of dat van Leko? "Zij zijn sterkste ploeg"

Club Brugge van Preud'homme of dat van Leko?
Maandag 02 april 2018 - 14:45   I  

Club Brugge is aan het begin van deze play-offs dé grote favoriet om aan het einde van de rit met de Belgische landstitel aan de haal te gaan. Blauw-zwart telt momenteel zes punten meer dan zijn eerste achtervolgers AA Gent en Anderlecht. Mits winst tegen KRC Genk loopt de ploeg van Ivan Leko zelfs negen punten uit.

Heel wat voetbalkenners zijn onder de indruk van hetgeen Leko sinds het begin van het seizoen heeft neergezet bij Club Brugge. De Kroaat kan blauw-zwart straks in zijn eerste seizoen als trainer van een topclub naar de titel leiden. Dat zou straf zijn. De vraag die zich dan onmiddellijk stelt: 'Is dit Club Brugge beter dan het Club Brugge dat in 2016 onder Michel Preud'homme kampioen werd?

Analist Marc Degryse blijft voorzichtig met zijn uitspraken en denkt dat de kampioenenploeg van 2016 toch nog een tikkeltje sterker is dan het huidige Club Brugge. "Of dit Club beter is dan het Club van 2016? Niet meteen. Club werd twee seizoen geleden kampioen én speelde de bekerfinale", benadrukt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Leko begint nog maar net. Het feit dat Club de titel zou kunnen pakken in zijn eerste seizoen, zou op zich al straf genoeg zijn."

Volgens Degryse komt er op Club Brugge na tijdens deze play-offs geen enkele ploeg in aanmerking om kampioen te worden. "Neen. Ook niet AA Gent. Ondanks hun indrukwekkende reeks onder Yves Vanderhaeghe, is de tweede plaats hun plafond."

Poll: Welke ploeg is volgens jou de sterkste?

TAGS  I  Club Brugge  I   Leko  I   Preud'homme  I   Degryse

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024