Anderlecht en Gent strijden om tweede plaats: "Zij hebben meer kwaliteit"

Anderlecht en Gent strijden om tweede plaats:
Woensdag 04 april 2018 - 07:26   I  

Club Brugge is in play-off 1 dé te kloppen ploeg. Het elftal van Ivan Leko lijkt op weg naar de landstitel en telt inmiddels negen punten meer dan eerste achtervolgers AA Gent en RSC Anderlecht. Die twee ploegen lijken straks om de tweede plaats te moeten vechten.

Volgens analist Eddy Snelders heeft Gent alvast een streepje voor. "Het hangt gewoon beter aan mekaar bij AA Gent - er is meer cohesie", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "En ook meer kwaliteit. Vergeet niet: Anderlecht heeft veel wedstrijden gewonnen die het ook zomaar had kunnen verliezen. Ach, het is simpel: AA Gent heeft Anderlecht met de neus op de feiten gedrukt. Het is béter."

Ook Alexandre Teklak zet zijn geld in op De Buffalo's. "Ik zie een groot verschil. Hein Vanhaezebrouck had bij Gent een structuur neergezet, ook naast het sportieve. Toen Vanderhaeghe kwam, veranderde Gent van trainer, maar niet van filosofie."

"Toen Vanhaezebrouck Weiler opvolgde, verwachtte men bij Anderlecht totaal iets anders", benadrukt de ex-speler van Moeskroen. "Omdat er meer stabiliteit is, gebeuren er bij Gent ook minder stommiteiten qua rekrutering. Dat verklaart mee die 40 en 47 punten."

Poll: Wie pakt de tweede plaats?

TAGS  I  Snelders  I   Teklak  I   Anderlecht  I   AA Gent

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024