OFFICIEEL: Anderlecht kondigt vertrek Van Holsbeeck aan

OFFICIEEL: Anderlecht kondigt vertrek Van Holsbeeck aan
Vrijdag 06 april 2018 - 17:43   I  

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook zeker: Herman Van Holsbeeck wordt aan de kant geschoven bij RSC Anderlecht. Kersvers voorzitter Marc Coucke heeft beslist dat de huidige manager van paars-wit per direct moet vertrekken.

Update

Anderlecht maakte via zijn officiële kanalen bekend dat de samenwerking met Herman Van Holsbeeck wordt stopgezet. "De Raad van Bestuur van RSC Anderlecht heeft unaniem beslist om de samenwerking met Sportief Manager Herman Van Holsbeeck te beëindigen. De club onthoudt zich verder van alle commentaar", klinkt het in een kort persbericht.

Wat we eerder al wisten:

"Herman Van Holsbeeck moet zijn bureau op Neerpede leegmaken. De sportief manager van Anderlecht krijgt uiterlijk vandaag van nieuwe voorzitter Marc Coucke te horen dat hij niet langer verwacht wordt op Anderlecht", schrijft Het Laatste Nieuws op vrijdag. "Beide partijen zoeken een financiële regeling om het afscheid te bekrachtigen. Overigens gaat het officieel niet om een ontslag en dat is vooral voor de penningmeester van paars-wit goed nieuws. Van Holsbeeck bezit immers een contract van onbepaalde duur, maar als hij zijn C4 krijgt, moet RSCA hem twee jaar uitbetalen. Zover komt het dus niet."

Coucke was vanaf het eerste uur geen fan van Van Holsbeeck, dat was meteen duidelijk. "Al bij het eerste publieke optreden van Coucke als voorzitter van de landskampioen stond de irritatie op zijn gezicht af te lezen. De manager eiste toen duidelijkheid, een roep die hij de voorbije weken meermaals herhaalde. Dat zorgde op zijn beurt voor onvrede bij Coucke, die het sowieso niet op Van Holsbeeck begrepen had. Hij ergerde zich aan de te intense samenwerking met makelaars als Mogi Bayat en had vanaf dag één het plan om Luc Devroe van ex-club KV Oostende aan te stellen als nieuwe TD", staat er nog te lezen in de krant.

 

 

 

Poll: Een goede keuze?

TAGS  I  Van Holsbeeck  I   Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024