Anderlecht moet bij ontslag dit gigantische bedrag betalen aan HVH

Anderlecht moet bij ontslag dit gigantische bedrag betalen aan HVH
Vrijdag 06 april 2018 - 07:30   I  

Marc Coucke gaat Herman Van Holsbeeck aan de kant schuiven bij RSC Anderlecht. De nieuwe voorzitter heeft het niet zo begrepen op de huidige manager van paars-wit, en bracht bovendien als Luc Devroe met zich mee vanuit Oostende. Eén probleem: Van Holsbeeck zal niet zomaar vertrekken...

Van Holsbeeck is van plan om vast te houden aan zijn dik contract. Als Coucke de huidige manager aan de kant wil schuiven, dan zal dat een stevige duit kosten. Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht Van Holsbeeck bij een ontslag 24 maanden loon moet uitbetalen. Dat komt neer op... 1 miljoen euro.

Ondertussen blijft het onrustig bij Anderlecht. Gisteren (donderdag, nvdr.) gaf Coucke een speech aan een honderdtal opgedaagde personeelsleden. Hij deelde zijn visie met de mensen. Eén grote afwezige onder de personeelsleden: Herman Van Holsbeeck. Hij hoeft zich van Coucke niet meer op de club te melden.

"Van Holsbeeck gaf verstek voor de speech en was niet op het ­oefencomplex, terwijl ­Devroe daar in de namiddag wel aan de slag was. Begrijpelijk, woensdag hadden Coucke en Van Holsbeeck nog lang gepraat. Er was erkenning voor ­jarenlang hard werk, maar ook één conclusie: van Marc Coucke moet Herman Van Holsbeeck niet langer op Anderlecht zijn. Dat betekent niet dat de sportief manager zijn C4 kreeg. Als Coucke hem ontslaat, heeft Van Holsbeeck recht op een opzeg van 24 maanden loon en de ontslagvergoeding die circuleert bedraagt dik 1 miljoen euro", schrijft Het Nieuwsblad nog.

Poll: Moet Anderlecht Van Holsbeeck ontslaan?

TAGS  I  Van Holsbeeck  I   Coucke  I   Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024