Preud'homme coach van Anderlecht? "Hij zette de deur er voor open"

Preud'homme coach van Anderlecht?
Zondag 08 april 2018 - 20:48   I   door Redactie

Herman Van Holsbeeck heeft het in het verleden nagelaten om Michel Preud'homme coach van Anderlecht te maken. Daar had hij enkele keren de kans toe, zo schrijft Stephan Keygnaert - chef voetbal van Het Laatste Nieuws.

"Die paar keer dat Michel Preud'homme de deur richting het Astridpark open zette, sloeg Van Holsbeeck die hard weer dicht, ook al was Roger Vanden Stock een pleitbezorger van Preud'homme. Van Holsbeeck heeft nooit graag andere haantjes geduld op zijn erf - 't is menselijk, zeker?", aldus Keygnaert.

Intussen is Van Holsbeeck geen manager meer van Anderlecht. "Hij was een goéde algemeen manager, niks meer maar ook niks minder. Misschien met niet zoveel voetbalkennis als Luciano D'Onofrio en Vincent Mannaert en met niet zoveel koopmanskunst als Michel Louwagie, liet Van Holsbeeck niettemin Anderlecht steevast over de minimumhoogte springen, met soms een recordsprong - eens het maximum in de groepsfase van de Europa League, 1-3 gewonnen in Ajax, 4-0 tegen Bilbao, van 3-0 naar 3-3 op Arsenal..."

Poll: Had jij Preud'homme graag coach van Anderlecht zien worden?

TAGS  I  Preud'homme  I   Anderlecht  I   Van Holsbeeck

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024