Coucke zwaar onder vuur: "Dat is stijlloos en hoort niet bij Anderlecht"

Coucke zwaar onder vuur:
Dinsdag 10 april 2018 - 12:56   I  

De komst van Marc Coucke heeft voorlopig nog niet de rust gebracht in Anderlecht waar iedereen stiekem op hoopte. Coucke stuurde meteen al enkele mensen weg die al jaren in dienst waren, zoals advocaat Daniel Spreutels, die al 40 jaar in dienst was bij Anderlecht. Ook Herman Van Holsbeeck werd weggestuurd en kreeg geen groot afscheid. Iets wat de manager wel had verdiend.

In Vista! begreep Marc Degryse niets van die beslissing. De manier waarop Van Holsbeeck werd weggestuurd siert Coucke en Anderlecht volgens hem helemaal niet. De manager mocht dan wel voor- en tegenstanders hebben, maar iemand met zijn palmares verdiende meer.

"Stijlloos. Het hoort niet bij Anderlecht vind ik. Vijftien jaar daar en acht titels binnengehaald. Je kan kritiek hebben op de transfers, maar dan wens je hem nog steeds niet zo een afscheid toe als dat ze hem nu hebben gegeven. Het is onbegrijpelijk wat mij betreft", aldus Degryse.

Waarom dan?

De vraag is dan ook waarom Coucke op zo een manier heeft gereageerd. Volgens Degryse heeft dat veel te maken met het ego van de nieuwe voorzitter. “Het is bizar, maar het toont de persoonlijkheid van Coucke. Hij wil alle aandacht en niemand mag dat verstoren.”

"Coucke vond die uitspraken van Van Holsbeeck op de persconferentie niet kunnen, maar het is heel kleintjes van Coucke om iemand met zo een palmares op die manier weg te sturen. Anderlecht heeft altijd de klasse gehad om mensen te waarderen die iets betekend hebben. Vijtien jaar manager van Anderlecht, kom op dat is niet niets", besloot Degryse.

Poll: Vindt u dat Coucke die zaak slecht heeft afgehandeld?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke  I   Van Holsbeeck

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024