"VAR mocht niet ingrijpen gisteren, want het was geen 'clear error'"

Maandag 16 april 2018 - 21:00   I  

De discussie over de afgekeurde goal van Club Brugge blijft maar voor discussie zorgen. Ook in Vista! ging het over de beslissing van de VAR en de juiste lijn van de buitenspelfase. Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws stelt zich serieuze vragen bij de fase van gisteren.

Ten eerste vraagt hij zich af waarom de VAR gisteren is tussengekomen, want volgens hem ging het niet om een 'clear error' en dan mag de VAR niet tussenkomen. "Verbist (scheidsrechtersbaas nvdr.) zegt dat de eindeverantwoordelijkheid niet bij de VAR ligt. Maar gisteren werd de beslissing toch genomen door de VAR? De scheidsrechter is nooit naar de beelden gaan kijken. Want was dit een 'clear error'?", aldus Keygnaert.

"Wie heeft dat beeld stilgezet?"

Franky Van der Elst vond dit een duidelijk geval van een 'clear error', want op de beelden was duidelijk te zien dat Diaby buitenspel liep. Maar ook daarover heeft Keygnaert een opmerking, want volgens hem maken die frames wel degelijk een verschil. Het is niet te zien wanneer de bal vertrok en of de lijn wel perfect getrokken was.

"Dan is de vraag: wie zet dat beeld stil? Als het zo weinig buitenspel is dan moet je rekening houden met een foutenmarge. Dit is voor mij geen 'clear error'. Want wie zegt dat het beeld gisteren juist is stilgezet?", vroeg Keygnaert zich af.

Ook Ferrera stelt zich daar vragen bij. "Ja dat klopt, want je weet ook niet wanneer de bal precies vertrokken is." Ook dat roept dus nieuwe vragen op, want het verschil was zo klein dat het kleinste detail een groot verschil had gemaakt.

Poll: Vond u dit een 'clear error'?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Diabu

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024