Vanderhaeghe wil zeer fors ingrijpen bij videoref

Vanderhaeghe wil zeer fors ingrijpen bij videoref
Dinsdag 17 april 2018 - 08:45   I   door Redactie

Yves Vanderhaeghe komt in Het Laatste Nieuws nog een laatste keer terug op de penalty voor Standard. Junior Edmilson kreeg een lichte strafschop toegekend en dat ligt nog steeds zwaar op de maag van de coach van AA Gent.

"Iedereen heeft intussen kunnen zien dat het een grote schwalbe was van Edmilson", aldus Vanderhaeghe. "We hebben ook mensen die dagelijks met videobeelden bezig zijn. We hebben alles vertraagd, we hebben heel erg gezocht naar een contact dat er zou geweest zijn. Daarom wil ik nog één keer iets zeggen over de VAR."

"We beschikken over een heel mooi systeem, dat problemen kan oplossen. Maar het blijft jammer dat de mensen die instaan voor dit systeem, niet gehoord worden", vervolgt Vanderhaeghe. "Ik weet hoe het reglementair in mekaar zit, maar ik zeg: laat ons de VAR volledig afschaffen. Dan gaan we weer naar het vroegere systeem, waarin we de beslissing van de scheidsrechter gewoon moeten aanvaarden, juist of niet."

"Het is jammer, want de VAR kan aangeven wat juist is. Asare verdedigt misschien niet het slimst in de bewuste fase, maar als daar met videoassistentie een strafschop voor gefloten wordt, is dat niet terecht. Al hoop ik dat mijn groep ook beseft dat het wat minder was en dat we nu weer vol aan de bak moeten. We hebben iets recht te zetten."

Poll: Moet de videoref worden afgeschaft?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   AA Gent  I   Edmilson

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024