Scheids Club Brugge-Anderlecht zwaar onder druk: “Controverse”

Scheids Club Brugge-Anderlecht zwaar onder druk: “Controverse”
Woensdag 02 mei 2018 - 08:15   I  

Zondagnamiddag kijken Club Brugge en RSC Anderlecht elkaar in de ogen. Blauw-zwart hoopt tegen zijn grote rivaal een belangrijke stap richting een vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis te zetten. De man die de beladen kraker in goede banen moet leiden, is Lawrence Visser.

Opmerkelijk gegeven: de 28-jarige Visser wordt de jongste arbiter ooit die een duel tussen Club Brugge en Anderlecht mag fluiten. Visser zal zondag exact 28 jaar, 4 maanden en 18 dagen oud zijn als hij de topper fluit. Zijn voorganger was Bart Vertenten, die 29 jaar, 11 maanden en 2 dagen oud was toen hij in april Anderlecht-Club floot.

Een jonge ref die een topper fluit, daar komt vanzelfsprekend meer druk bij kijken. Toch probeert Visser zo kalm mogelijk te blijven. "Ik ben niet extra nerveus", zegt de scheidsrechter in Het Laatste Nieuws "Tuurlijk is dit een speciale wedstrijd. En tuurlijk zal er druk zijn - het einde nadert - maar ik zal me niet anders voorbereiden dan gewoonlijk.”

“Mijn team en ik zijn goed op mekaar ingespeeld. We zullen klaar zijn." Ook over de videoref, de voorbije weken onder vuur, maakt Visser zich geen zorgen: "Ik ga geen gekke dingen doen door die controverse. En vergeet niet: de VAR blijft nuttig."

Poll: Gaat Visser het goed doen?

TAGS  I  Visser  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024