'Genk maakt Club Brugge blij met nieuws over Mata'

'Genk maakt Club Brugge blij met nieuws over Mata'
Woensdag 30 mei 2018 - 10:32   I  

Clinton Mata geniet dezer dagen van een deugddoende vakantie, maar binnenkort zal hij hoe dan ook toch een belangrijke knoop moeten doorhakken. De rechtsachter is nog steeds eigendom van Sporting Charleroi, dat Mata zo goed als zeker zal verkopen. De vraag is aan welke club...

Vorige week raakte al bekend dat Club Brugge wel wat ziet in Mata. De Belgische Angolees zou perfect in het systeem van Ivan Leko passen en een serieuze concurrent zijn voor Dion Cools. Blauw-zwart hoopte met Ivan Tomecak al een concurrent voor Cools in huis gehaald te hebben, maar de Kroaat werd te licht bevonden.

De vraagprijs van Charleroi is duidelijk. De Zebra's willen minstens 3,5 miljoen euro voor Mata. Zij zullen 75% van de transfersom opstrijken, Genk krijgt de overige 25%. Zelf is Genk niet van plan om Mata definitief over te nemen. Dat meldt Het Belang van Limburg. In de Luminus Arena hebben zijn ze van mening dat de vraagprijs van Charleroi te hoog ligt.

Maehle

Philippe Clement zal vanaf volgend seizoen vol inzetten op Joakim Maehle. De 21-jarige Deen kwam vorige zomer over van Aalborg en moet straks een vaste waarde worden. Genk is wel van plan om nog een back-up voor Maehle te halen.

Poll: Is 3,5 miljoen euro een correcte prijs voor Clinton Mata?

TAGS  I  Clinton Mata  I  Charleroi  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024