Transfermarkt LIVE: Tegenslag voor RSCA en Gent, recordtransfer voor Man U

Transfermarkt LIVE: Tegenslag voor RSCA en Gent, recordtransfer voor Man U
Dinsdag 05 juni 2018 - 23:50   I  

Op clubniveau behoort het seizoen 2017-2018 tot het verleden. Straks volgt er nog het WK, maar heel wat Belgische ploegen wachten het eindtoernooi in Rusland niet af om al enkele transfers te regelen. De Belgische clubs maken dezer dagen werk van de nodige versterkingen voor volgend seizoen. Bij Voetbal24 zit je op de eerste rij om als eerste op de hoogte te zijn van alle 'done deals' en geruchten.

* Na de komst van Fred maakt Manchester United meteen werk van een nieuwe toptransfer. Ex-Genkenaar Sergej Milinkovic-Savic kan voor 110 miljoen euro naar The Mancunians trekken.

* Radja Nainggolan zal niet terugkeren naar België, zo liet de middenvelder optekenen in de Telefacts-special met Gilles De Bilde. “Voor 2000 euro trek ik mijn voetbalschoenen niet meer aan”, is Il Ninja duidelijk.

* Dries Mertens kan volgend seizoen samenspelen met een Rode Duivel. Napoli rekent al op een vertrek van aanvoerder Marek Hamsik naar China en wil Dennis Praet als vervanger. De middenvelder van Sampdoria kan ook rekenen op interesse van landskampioen Juventus.

* Jospeh Paintsil is zéér gewild. De Ghanees kan rekenen op interesse van RC Genk, Club Brugge én Anderlecht maar ook buitenlandse clubs zoals Basel liggen op de loer. Het belooft een hevige strijd te worden voor Paintsil.

* Anderlecht en AA Gent vissen naast het net. Beide clubs hadden het supertalent Jani Atanasov op het oog maar het Turkse Bursaspor is te snel. De Turkse club kaapt de Macedoniër voor een prikje weg.

* De interesse in Nicolas Lombaerts is groot. Zo zou zijn ex-ploeg Zenit Sint-Petersburg de verdediger terug willen halen naar Rusland. Als AA Gent Lombaerts wil binnenhalen als vervanger van Gigot handelt het dus best snel.

* KV Mechelen onderneemt een ultieme en finale poging om droomtransfer Franck Berrier te realiseren. Malinwa ziet in Berrier dé ideale opvolger van de naar Club Brugge vertrokken Mats Rits. Volgens HLN is de deal rond en trekt Berrier voor drie seizoenen (2+1) naar KV Mechelen.

* Manchester United kondigde vandaag de komst van Fred aan. Frederico Rodrigues de Paula Santos, Fred past beter op het truitje, zou zo een slordige 60 miljoen gekost hebben en moet voor de nodige verjonging zorgen op het middenveld. 

* Arsenal stelde vandaag Stephan Lichtsteiner voor. De Zwitserse rechtsachter komt transfervrij over van Juventus, waar hij dus einde contract was. Dat nieuws maakte de club zelf bekend.

*Matias Suarez staat voor een spectaculaire terugkeer naar Anderlecht. Tegenover Sport/Voetbalmagazine vertelt de Argentijnse aanvaller zelfs al contact te hebben gehad met het nieuwe bestuur van paars-wit. Suarez heeft echter nog niet zo lang geleden zijn contract bij Belgrano verlengd.

*Zulte Waregem heeft een speler uit Engeland opgepikt. De Fin Mikael Soisalo heeft volgens HLN zijn medische testen afgelegd bij Essevee en de transfer zal eerstdaags wereldkundig worden gemaakt.

*Een bod van 2,5 miljoen euro van Club Brugge voor doelman Karlo Letica is geweigerd door Hajduk Split. De Kroatische club wil de goalie nu ook een flinke salarisverhoging geven waardoor blauw-zwart naast hun prioriteitstransfer lijkt te grijpen.

*Juventus staat op het punt om de transfer van Emre Can te finaliseren. De Duitse Turk komt transfervrij over van Liverpool en zal een riant salaris voorgeschoteld krijgen bij de club uit Turijn.

*Anderlecht is volop bezig om nieuw talent aan de selectie toe te voegen. Het volgend goudhaantje moet het Macedonisch supertalent Jani Atanasov worden. Ook AA Genkt gooit zich echter in de strijd voor de 18-jarige middenvelder die momenteel in eigen land speelt.

*AA Gent heeft officieel bekend gemaakt dat Stefan Mitrovic naar Strasbourg zal trekken. Gent ontvangt naar verluidt een bedrag van drie miljoen euro voor Mitrovic.

*Westerlo heeft het contract van speler van het jaar Maxime Biset verlengd. De sterkhouder zal nog zeker twee seizoenen bij de club te zien zijn.

* Speelt Jordan Lukaku straks bij Manchester United? Het kan zomaar zijn. De Engelse topclub is op zoek naar een nieuwe linksback en Tuttomercatoweb meldt dat de Rode Duivel graag met broer Romelu wil samenspelen.

* Marc Coucke praatte in het één-programma Wereldkampioenen over een mogelijke terugkeer van Vincent Kompany bij Anderlecht. “Desnoods ga ik hem zelf halen!” Was de voorzitter duidelijk.

* Ex-Standard-coach Ricardo Sa Pinto zou een nieuwe uitdaging hebben gevonden. De Portugees kan aan de slag bij topclub Sporting Lissabon. Sinds het ontslag bij Standard is Sa Pinto werkloos maar blijft duidelijk niet bij de pakken zitten.

* AA Gent krijgt maar liefst 8 miljoen euro voor Samuel Gigot. Een gigantisch bedrag waarmee de Oost-Vlamingen ook erg veel winst maken. Gent kocht de verdediger namelijk voor een kleine 1,3 miljoen.

* Naast Samuel Gigot ziet AA Gent nu ook Stefan Mitrovic vertrekken. De Servische verdediger ruilt Gent in voor een Frans avontuur bij Strasbourg. De Franse club legt 3 miljoen neer voor de verdediger. Gent verliest zo in één klap twee sterke verdedigers.

* De interesse in doelman Karlo Letica is groot en zijn huidige club, Hajduk Split, hoopt haar graantje mee te pikken. Een erg duur graantje, want de Kroaten willen maar liefst 6 miljoen euro voor de doelman. Club Brugge zal dus diep in de buidel moeten tasten voor de Kroatische goalie.

* Volgens Het Nieuwsblad heeft zijn ex-ploeg, Zenit Sint-Petersburg, zich gemeld voor Nicolas Lombaerts. De ex-Rode Duivel was erg gelukkig in Rusland en overweegt het bod ook. Hij kijkt de kat wel nog even uit de boom.

Anderlecht hoopt een gouden zaakje te kunnen doen met Newcastle door Chancel Mbemba en Matz Sels voor minder dan 10 miljoen euro binnen te halen. Op transfervlak is het voor RSCA dan weer een goede zaak dat Matz Sels niet in de Belgische WK-selectie zit. Zo kan Newcastle de prijs om de keeper definitief over te nemen niet opdrijven.

Omar Colley is op weg naar de Serie A. De Gambiaanse centrale verdediger heeft een persoonlijk akkoord met Sampdoria en zou er de komende jaren een salaris van 800.000 euro kunnen opstrijken. Volgens Italiaanse bronnen heeft Sampdoria het bod verhoogd tot 7 à 8 miljoen, maar een akkoord met Genk is er nog niet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Poll: Wie gaat met Mbemba aan de haal?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  Antwerp  I  KV Oostende  I  KV Mechelen

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024