Eden Hazard dribbelt Rode Duivels voorbij Egypte

Woensdag 06 juni 2018 - 22:38   I

De Rode Duivels hebben na het gelijkspel tegen Portugal opnieuw een zege te pakken. Tegen Egypte werd een sterke Eden Hazard de man van de match. In één helft dribbelde hij de Belgen voorbij een defensief Egypte. Hij had een voet in beide doelpunten. Het werd uiteindelijk nog 3-0.

België had de wedstrijd vanaf het begin onder controle, maar op grote kansen was het even wachten. Egypte hield het centrum dicht en de kwaliteit op de flanken was niet groot genoeg om voor veel gevaar te zorgen. Gelukkig kunnen de Rode Duivels op zo een momenten rekenen op Eden Hazard, die het dan maar in zijn eentje forceerde.

Eerst moest de doelman zijn schot na een knappe actie lossen. Romelu Lukaku was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Net voor rust was het opnieuw Hazard, maar deze keer mocht hij afwerken. Zijn gekraakt schot zorgde voor de 2-0 ruststand.

In de tweede helft was het een pak minder. Roberto Martinez wisselde heel wat spelers, waaronder ook Lukaku en Hazard. De bankzitters konden niet echt bekoren en het spelniveau daalde toch. In de slotminuten was één goede actie van Batshuayi nog voldoende om te scoren. Marouane Fellaini kreeg de 3-0 op een schoteltje voorgeschoteld.

Poll: Geeft dit een goed gevoel voor het WK?