Er is Degryse iets opgevallen aan De Bruyne én Hazard

Er is Degryse iets opgevallen aan De Bruyne én Hazard
Donderdag 07 juni 2018 - 06:15   I  

De Rode Duivels wonnen woensdagavond met 3-0 van Egypte. Een simpele zege in een oefenpot, meer hoeft dat soms niet te zijn. Eden Hazard flitste, maar Kevin De Bruyne speelde lang niet zijn beste wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg. En toch is er analist Marc Degryse iets positiefs opgevallen aan de middenvelder van Manchester City.

"Ik denk dat Martínez niet ontevreden zal zijn. Zeker niet over hetgeen zijn op papier twee beste spelers hebben laten zien", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. "Hazard kon de hele eerste helft bekoren. Zowat alle acties vertrokken van zijn voet. Eigenlijk scoort Lukaku op zijn aangeven. Hij moest de match openbreken en dat is ook wat hij heeft gedaan."

"Het is een goed teken met het oog op het WK dat hij zo fit oogt", gaat Degryse verder. "De Egyptenaren konden hem alleen afstoppen met fouten. Best voor hen dat Hazard er aan de rust afging."

Verlengstuk van de trainer

Hoewel De Bruyne het bij vlagen lastig had, heeft Degryse ook veel lof voor de centrale middenvelder. "De Bruyne vond ik dan weer opvallend in zijn rol als dirigent. Niet dat hij een superwedstrijd speelde, maar hij toonde zich het verlengstuk van de trainer", merkt de analist op.

"Ook ná de match. Dan ging hij meteen zijn ploegmaats bijsturen. Die lagere rol op het middenveld bevalt hem duidelijk wel. Elk op hun manier waren De Bruyne en Hazard dus bepalend."

Poll: Wie is jouw favoriet?

TAGS  I  Degryse  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Egypte  I  Hazard  I  De Bruyne

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024