Vandenbempt betrapt Martinez op een leugen: "Dat is niet waar"

Vandenbempt betrapt Martinez op een leugen:
Donderdag 07 juni 2018 - 09:45   I  

Roberto Martinez was na afloop van België-Egypte een tevreden man. De bondscoach van de Rode Duivels was lovend over de prestatie van zijn elftal en was bovendien in de wolken met het feit dat zijn mannen drie doelpunten hadden gemaakt tegen Egypte. "Onder Hector Cuper slikten ze nog nooit drie doelpunten", wist Martinez te vertellen. Maar... Dat blijkt helemaal niet te kloppen.

"Bondscoach Martinez wilde ons doen geloven dat Egypte onder coach Cuper nog nooit drie tegengoals had geslikt, maar dat is niet waar", zegt Peter Vandenbempt bij Sporza. "Ik heb het even opgezocht: in augustus vorig jaar was dat ook zo tegen Marokko. Het was voetballend een heel stuk beter dan tegen Portugal", zegt de commentator over de match tegen Egypte. "De Belgen waren nu wel de hele tijd baas op het middenveld en scoorden drie keer tegen een ploeg met een reputatie qua verdedigen."

"Het was een goeie test. Er zullen op het WK vergelijkbare wedstrijden zijn tegen Panama en Tunesië, die heel diep zullen terugzakken. Tegen zo'n ploeg drie doelpunten maken en een goeie eerste helft spelen, is prima. Maar we weten wel: de tegenstand was niet van het niveau van Portugal."

Salah

In dat opzicht is het volgens Vandenbempt een spijtige zaak dat Salah er niet bij was tegen België. "Het is jammer dat Salah er niet bij was en dat de uitstekend ingevallen Trezeguet pas in de tweede helft speelde. Dat zou een veel betere test geweest zijn voor onze defensie. Maar het was wel een belangrijke overwinning om de rust weer rond de nationale ploeg te krijgen. Er is veel nervositeit geweest, met de niet-selectie van Nainggolan, 'matrasgate' en de blessure van Kompany. De supporters hebben weer veel vertrouwen gekregen en dat kan geen kwaad."

Poll: Kan België wereldkampioen worden?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Egypte

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024