Martinez helpt alle geruchten over verandering van tactiek de wereld uit

Martinez helpt alle geruchten over verandering van tactiek de wereld uit
Dinsdag 19 juni 2018 - 19:05   I  

Roberto Martinez is een groot voorstander van de 3-4-3 formatie. Na de wedstrijd tegen Panama komt daar echter veel kritiek op. Velen vinden dat de Rode Duivels beter tot hun recht komen in een viermansdefensie en met drie middenvelders. Op de persconferentie in Rusland is de Spaanse keuzeheer duidelijk.

Zo is het goed mogelijk dat de tactiek nog aangepast zal worden komende wedstrijden. "Het is mogelijk om in één wedstrijd te switchen tussen een driemans- en een viermansdefensie. Je moet flexibel zijn om indien nodig van opstelling te veranderen”, wordt Martinez geciteerd door Het Nieuwsblad.

Over de kritiek op zijn driemansdefensie is de Spanjaard ook duidelijk. "In het voetbal is alles al uitgevonden. Als je met drie achteraan speelt, zullen er altijd vragen komen waarom je niet met vier speelt. En andersom. Het is zaak om wat je doet, gewoon zo goed mogelijk te doen."

Tactiek Tunesië

Of Martinez tegen Tunesië al tactische aanpassingen gaat doorvoeren is nog niet helemaal duidelijk. "Tunesië zal veel hoger verdedigen dan Panama. Ze zullen de één-tegen-één-situaties opzoeken. Tunesië eindigde sterker in de wedstrijd dan Engeland. Tunesië is een moedig elftal, sterk in één-tegen-één situaties. De goals van Engeland kwamen er met wat geluk”, aldus Martinez.

Poll: Moet Martinez switchen naar een viermansdefensie?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024