Vanhaezebrouck over Anderlecht-speler: “Hij kan Rode Duivel worden”

Vanhaezebrouck over Anderlecht-speler: “Hij kan Rode Duivel worden”
Vrijdag 27 juli 2018 - 15:32   I  

Hein Vanhaezebrouck werkt nu al enkele weken samen met zijn vernieuwde kern en krijgt steeds een beter zich op zijn spelersmateriaal. De trainer van RSC Anderlecht is danig onder de indruk van Landry Dimata (20), die op uitleenbasis is overgekomen van VfL Wolfsburg.

“Ik heb het gevoel dat Dimata fysiek sterker is geworden”, vertelde Vanhaezebrouck op zijn persbabbel in aanloop naar Anderlecht-Kortrijk. “Hij verteert alles goed. Hij heeft duidelijk stappen gezet sinds hij bij KV Oostende is vertrokken.”

“Landry is ook iets volwassener geworden door de stap naar het buitenland te zetten. In Duitsland kwam hij in een nieuwe omgeving terecht, moest hij een andere taal spreken en andere gewoontes aannemen. Dat heeft hem sterker gemaakt. Ook op mentaal vlak.”

Rode Duivels

Volgens Vanhaezebrouck beschikt Dimata over alle troeven om het ver te schoppen. “Uiteraard kan hij nog progressie boeken, hé. Dimata kan nog sterker worden. Op termijn zal hij weer kandidaat zijn om één van de beste spitsen van België te worden en eventueel ook bij de Rode Duivels te spelen.”

Poll: Zal Dimata snel opgeroepen worden voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Kortrijk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024